Trabzon 1.Amatör Küme’de şampiyonluğa ulaşarak Bölgesel Amatör Lig’e yükselmeye hak kazanan Kireçhanespor’un teknik direktörü Muzaffer Yurduseven şampiyonlukla ilgili duygularını TAKA Gazetesi’ne anla

Oldukça samimi açıklamalarda bulunan Yurduseven, şampiyon oldukları an çok duygulandığını ifade etti. Gelecek sezonda takımın başında yer alacağını açıklayan Muzaffer Yurduseven, “Bölgesel Amatör Lig’de şampiyonluk hedefliyoruz” dedi. 

EN BÜYÜK PAY OYUNCULARIMIZIN

TAKA: Kireçhanespor, 20 yıllık bir aranın ardından 1.Amatör Küme’de şampiyonluğa ulaşarak BAL’a yükseldi. Neler söylersiniz?

Muzaffer Yurduseven: Daha önce amatörde oynamış daha sonra farklı nedenlerden dolayı kapanmış bir kulüp. Bu efsaneyi yeniden hayata geçirmenin en temel taşı doğru insanların doğru organizasyonda buluşmasıydı. Sezon başı bir planlama yaptık. Hedefimiz hem bir üst lige çıkmak hem de proje takımı olmak. Bu doğrultuda ne yapabiliriz? Kimlerle çalışabiliriz? Hangi oyuncuları alabiliriz? Nasıl bir teknik ekiple çalışabiliriz? Sezon başında başkanımız Temel Uzun ile birlikte oturduk konuştuk ve bir planlama yaptık. Ondan sonra hangi özellikteki oyuncuları kadromuza katacağız konusunda planlama yaptık. Oynayacağımız oyun ve bu oyuna uyumlu oyuncu grubu konusunda sağ olsun Sportif Direktörümüz Hakan Eyüpoğlu bize bu konuda yardımcı oldu. İyi bir yönetim ve iyi bir başkanla yola çıktık. Sezona da iddialı bir giriş yaptık. Bazı şeyleri değiştireceğimizi de söylemiştik, değiştirdiğimizi de düşünüyoruz. Amatörün oyun ve düşünce yapısını değiştirdiğimizi düşünüyoruz. Amatörde oyundan ziyade skorun ön planda olduğu, projelerin konuşulmadığı, bugünü kurtaralım yarına bakarız anlayışını yıkmak için gelmiştik. Bunu da başardık.

Burada da en büyük pay oyuncularımızın. Az ve zor gol yiyen ve kolay gol atan bir takım yaratmak istemiştik. Rakibe plan yaptırmayan bir oyun anlayışı benimsedik. Gruplar başladığında az gol yiyorduk ancak gol atmakta zorluk çekiyorduk. Devre arasında bunları çalıştık. Bunu düzelttik. Play-Off’a geldiğimizde kadromuzu güçlendirdik. Play-Off’ta zor maçları üst üste oynamak bizi düşündürüyordu. Maçların hepsi istediğimiz gibi geçti. Sezon başında planladığımız oyunu oynadığımızı düşünüyorum. Doğru planlama ve doğru kişilerin bir araya geldiği organizasyonun başarısı diyebiliriz. 

ÇOK ÇALIŞTIK

TAKA: Sizce şampiyonluk nasıl geldi? Şampiyonluğun öyküsünü nasıl tanımlarsınız?

Muzaffer Yurduseven: Öncelikle çok çalıştık. Çok istedik ve kesinlikle bir aile ortamı yarattık. Henüz birinci antrenmanda başkanımız, yönetim kurulu üyelerimiz, teknik ekibimizle birlikte oyuncularımıza böyle bir ortamın başarılı olacağını, sorunlarımızın aile içerisinde konuşulacağını, üzüntümüzün ve mutluluğumuzun burada yaşanacağını ve şampiyonlukta yaşanacak duyguların kendimizi ve camiamızı mutlu etmenin önemli olduğunu aşıladık. Oyuncularımızla sadece saha içerisinde değil saha dışında da çokça vakit geçirdik. Onların diğer sorunlarıyla ilgilendik. Onlarla mutlu olduk onlarla birlikte üzüldük. Sağ olsun çocuklarda aynı şekilde geri bildirimde bulundular. Başarının anahtarı kesinlikle aile ortamının sağlanması diyebilirim. Oynadığımız futbolun da etkisi vardı. Biraz modern futbol oynatmaya çalıştık. Oyuncularımız da bizim planlarımızı güzel uyguladılar. Devamında da böyle bir başarı geldi. Geçmişi, günümüzü ve geleceğimizi iyi planladık.

ERDOĞDU MAÇINA KADAR OLDUK DEMEDİK

TAKA: Birbirinden önemli karşılaşmalara çıktınız sizce şampiyonluğun kırılma noktası neresi oldu? Hangi maçta biz şampiyon olduk dediniz?

Muzaffer Yurduseven: Grup maçlarında bunu hissetmedik ama her zaman kendimize hedef koyduk.

Namağlup lider olarak gruptan çıkmak istedik ve bunu başardık. Devamında Play-Off’a başlarken fikstürü elimize aldığımızda kağıt üzerinde 4 tane hedefe oynayan takım vardı. İlk 3 maçımızda da İdmanocağı, Soğuksuspor ve Arsinspor ile karşı karşıya gelecektik haliyle de fikstürümüz zorluydu. Kamuoyunun ve bizlerin de düşündüğü şuydu; ilk 3 maçı alırsak biz bu ligde şampiyon oluruz. İlk 3 maçı aldık ancak şampiyon olduk diyemedik çünkü her maç final maçıydı ve önemliydi. Biz bir de şu sıkıntıyı yaşadık; bizim takımımız hiç yenilmedi ve her takım bize %100 ile geldi. Biz de bize karşı verilen mücadeleye karşı güzel bir cevap verdik. Başarı sağladık. Dolayısıyla ilk 3 maçın ardından %50-60 civarında şampiyon olduğumuzu düşünüyorduk ama Erdoğduspor maçına kadar da olduk demedik (Gülerek). 

ÇOK GURURLUYUM

TAKA: Kireçhanespor’u 20 yıllık aranın ardından BAL’a yükselten antrenör siz oldunuz. Bu size neler hissettirdi?

Muzaffer Yurduseven: İlk defa amatörde çalıştığım sezonda şampiyonluk elde ettim. Bu başarı gurur veren bir başarı tabiki de. Bunu başarmak ve bu camiayı mutlu etmek benim de çok hoşuma gitti. Bu ekibi kuran insanlara bir vefa borcumuz vardı. Çünkü onlar buraya daha önce yapılmayanı yapmaya geldiler. Bize duygu ve düşüncelerini anlattılar. Sağ olsun başkanımız da teknik direktörlük görevini bana verdi. Başkanımız, benim saha dışında da sürekli görüştüğüm aile dostumuzdur. Başkanımızın projelerinin hayat bulması için elimden gelen her şeyi yaptım. Başkanımız ve yöneticilerimiz bu mutluluğu yaşamayı hak ediyordu. Ben de bu doğrultuda bana düşen görev ne ise onu iyi yaptığımı düşünüyorum. Bizi seven, bizi destekleyen, yanımızda olan insanları mutlu ettiğimiz için gururluyum.

BİRBİRİMİZE DESTEK VERDİK

TAKA: Kireçhanespor’dan teklif gelmesinin ardından başkan Temel Uzun ile neler konuştunuz?

Muzaffer Yurduseven: Sezon başında oturup konuştuğumuzda başkanımız bana, ‘Nasıl yapabiliriz? Nasıl başarılı olabiliriz?’ diye sordu. Başkanımız iyi bir ekip kurmuştu biz de saha içini doğru kurmamız gerekiyordu. Organize bir şekilde çalışabilmemiz için oyuncu grubunun da bizleri ve yönetimi anlaması gerekiyordu. Düşünce ve duygu bütünlüğü olursa başarının geleceğini biz düşünüyorduk. Sürekli olarak başkanımızla karşılıklı olarak konuşuyorduk. Her başarının bir hikayesi vardır. Başarısızlığında bir hikayesi vardır. Başkanımız da futbolu oldukça ilgili bir insan. Futbolu da biliyor. Biz de saha içini biliyoruz. Sezon başı oturduğumuzda da başkan düşüncelerini ve projelerini anlattı. Başkanımızla da ortak bir yerde buluştuk zaten. Birbirimize her konuda çok destek verdik. Sürekli iletişim halinde olduk. Biz de hatalar yaptık ancak sonunda da başardık.

BENİ MUTLU ETTİRDİĞİMİZ İNSANLAR DUYGULANDIRDI

TAKA: Erdoğduspor maçının son düdüğünün ardından sahada çok duygusal anlar yaşandı şampiyon bir teknik direktör olarak o anları nasıl anlatırsınız?

 

Muzaffer Yurduseven: Bazen oyuncuların nabzı erken yükselir erken düşer. Ben de maç esnasında pozisyon içerisinde çok erken sinirlenirim çok da erken rahatlarım. Böyle bir tartışmayı, üzüntüyü hatta sevinci de fazla uzatmam. Biz Erdoğduspor maçına kadar büyük oranla şampiyon olmuştuk gibi düşündük ancak son düdük çaldığı zaman beni en fazla mutlu ettirdiğimiz insanlar duygulandırdı. Bizi destekleyen herkesin gözyaşları beni duygulandırdı. İlk 3 maçı aldıktan sonra olmadık ama olduk gibi hissediyorduk. O insanları mutlu etmek beni çok mutlu etti. 

EMEKLERİNE SAĞLIK

TAKA: Çok çetin bir mücadele oldu. Mücadele ettiğiniz takımlar hakkında neler söylersiniz?

Muzaffer Yurduseven: Play-Off’a hazırlanan mücadele eden bütün takımların emeklerine sağlık. Soğuksu maçında biraz zorlandık çünkü oyun tamamıyla mücadeleye döndü. Play-Off maçlarında bireysel hatalarımız olmuştu bu Play-Off’ta başımıza gelir mi diye endişelerim olmuştu. Genelinde bütün maçlarda hem teknik ekibim olarak hem de oyuncularımız kendinden emindi. İyi oynarken gol yer miyiz tedirginliği vardı. Futbol sonuç olarak psikolojik bir oyun. Kalemizde golü gördüğümüz anda psikolojik üstünlüğü rakibimize verebilirdik. Bu konuda bir çekingenlik yaşadım açıkçası. 

HEDEFİMİZ ŞAMPİYONLUK

TAKA: BAL planlamasını yaptınız mı? Kadro anlamında ne gibi değişiklikler olacak? Yönetimle görüşmeniz oldu mu? Gelecek sezon da takımın başında yer alacak mısınız?

Muzaffer Yurduseven: Başkanla konuştuk. Seneye nasip olursa inşallah devam edeceğiz. Başkana eldeki oyuncular ile ilgili rapor sunacağım. Kiminle devam edeceğiz, kiminde yollarımızı ayıracağımız konusunda. Bazı mevkilere nokta atışı yapacağız. Çünkü bir üst ligde oynayacağız. BAL’da ister istemez oyuncu kalitesi artıyor. Bu ligi bilen iyi oyuncuları kadromuza katacağız. Ben genç oyunlarla çalışmayı onları geliştirmeyi çok severim. Altyapılarda da çok uzun süre çalıştım. Oyuncunun yaşı ne olursa olsun onu geliştirmek zorunda olduğumu hissediyorum. Deneyimli bu ligi bilen oyuncuları kadromuza katacağız. Alternatif oyuncular alacağız. Uzun ve sakatlıkların çok olduğu bir lig olacak. Geniş bir kadro kuracağız. Bu sene yaptığımız gibi önce oyunumuzu belirleyeceğiz sonrasında ise oyunumuza göre oyuncular transfer edeceğiz. Hedefimiz kesinlikle şampiyonluk.

FAYDALANMAK İSTERİZ

TAKA: Trabzonspor alt yaş gruplarından oyuncu talep edecek misiniz? Trabzonspor özellikle ASKF ve alt liglerdeki takımlarla iş birliği içinde olacağını duyurmuştu. Siz bu anlaşmanın neresinde olacaksınız?

Muzaffer Yurduseven: Trabzonspor’da hem oyuncu olarak oynadım hem de antrenör olarak çalıştım. Çok özel oyuncular var. Tabiki oradan istifade etmek isteriz. Profesyonel takımlarda çalıştığımız zaman Trabzonspor’dan oyuncu alıyorduk. Onlar için de iyi oluyordu. Böyle bir kapı açılırsa tabiki de faydalanmak isteriz. Hem Trabzonspor hem oyuncular hem de bizim için iyi olur çünkü oyuncular da profesyonel liglere aday oldukları için bu gibi liglerde oynayıp futbol anlayışını öğrenme ve geliştirme adına gelecekleri için fayda olacağını düşünüyorum.

AVRUPADA OLMAZSA OLMAZI

TAKA: Trabzonspor tesislerinin hemen yanında bulunan sporcu kamp eğitim merkezinden bu sezon faydalandınız. Gelecek sezonda da faydalanmayı düşünüyor musunuz?

Muzaffer Yurduseven: Sezon başında testler yapmıştık. Gelecek sezonda da faydalanmayı düşünüyoruz. Bu merkezin donanımından bildiğim kadarıyla Türkiye’de iki tane var. Çok önemli bir tesis. Sağ olsunlar kapılarını bizlere de açtılar. Avrupa’da olmazsa olmazı burası. Türkiye’de ve özellikle Trabzon’da olması bizler için çok büyük avantaj. Ben orayı tekrar kullanmak isterim. İnşallah problem yaşamayız. Sezon başı sezon ortası orayı kullanmak istiyoruz.

HEYECANI TATSINLAR

TAKA: Kireçhanespor taraftarına neler söylemek istersiniz?

Muzaffer Yurduseven: Kireçhane köyünde kulüp kapandıktan sonra futbola pek fazla bir ilgi yoktu. Sadece Trabzonspor’a bir ilgi vardı. Amatör lige ilgi yoktu. Sonuçlar iyi gidince futbolu seven ya da sevmeyen herkesin Kireçhanespor’a bir ilgisi oldu. Kadınıyla erkeğiyle çocuğuyla güzel bir ilgi oldu. Seneye daha fazla olacağını düşünüyorum. İnsanlara hem futbolu sevdirdik hem başarıya alıştırdık. Bizim işimiz seneye daha çok zor olacak. Bu seneden daha iyi şeyler yapmalıyız ki ilgi ve sevgi devam etsin. Saha sonuçları ne olursa olsun taraftarlarımız maçlarımıza gelip futboldan keyif almalarını istiyorum. 90 dakikanın vermiş olduğu heyecanı tatmalarını istiyorum. Gelip keyif alsınlar. Biz de onlara keyif aldıracak futbolu oynatırız inşallah.

BÜYÜK EMEK SARF ETTİLER

TAKA: Son olarak eklemek istediğiniz bir şey var mı?

Muzaffer Yurduseven: Bu yıl yarışan bütün takımların emeğine ve yüreğine sağlık. İddiası olan ve başaramayan takımlarımız büyük emek sarf ettiler bu duyguyu yaşamak istediler ama sistem gereği bir takım çıkacaktı. Onun sıkıntısını bizler de yaşadık diğer takımlar da yaşadı. Onlara da bundan sonraki senelerde başarılar diliyorum. Emeklerine yüreklerine sağlık.