Siyasette köşe başlarını tutanlar her zaman avantajlıdırlar. Parti kaybetse de onlara dokunulmaz. Çünkü onlar alttakilere hesabı ödetmesini bilirler. Trabzon’da da öyle oldu.

Arsin’deki  yerel seçimi Genel Başkan Yardımcısı Ali İHsan Yavuz’un saçma anketleri sebebiyle kaybeden AK Parti ve İbrahim Küçük oldu.

Ardından ise  hesap 8 aylık ilçe başkanı Paşa Kozoğlu’na çıkarıldı..

Yomra’da Abdulkadir Özdemir, Mustafa Bıyık karşısında başarı gösteremez denilmesine rağmen Ankara’da sayın Özdemir’in ismi onaylandı, Partinin kuruluşundan itibaren her kademesinde çalışan Tülay Adanur küstürüldü.    

Sonra da hesap ilçe başkanını önüne kondu!

Ya Ortahisar?

AK Parti kurulduğu 2001 yılında her akşam Meydan Parkında  oturan bir ekip vardı.

O ekibin etkili ismi İbrahim Hakkı Gündoğdu idi. Gündoğdu kurucu il yönetim kurulu üyesi. AK Partiyi ilk günden beri sahiplenmiş milliyetçi bir isim.

Yanında kimler vardı, Bugün Arsin Meclis üyesi olan eğitimci Sebahattin Saruhan, o dönemde Gençlik Kolları Başkanı Selahattin Çebi, Merkez ilçe yönetim kurulu üyesi rahmetli Ahmet Bekaroğlu ve zaman zaman da Mustafa Bekar.

Selahattin Çebi, 2004 yılında Ahmet Metin Genç’in İl  yönetim listesinde yer aldı. 2006 yılında da onunla birlikte yeniden seçildi.

2009-2010 yarışında Ahmet Metin Genç’in kazandığı seçimde de yine vardı.

2014 yerel seçimlerini Ahmet Metin Genç kazandığında Çebi önce Ortahisar  Belediyesi Başkan Vekili, arkasında Belediye Başkan yardımcısı oldu.

Sonra  Ortahisar İlçe Başkanlığı görevini de üstlendi. Çok önemli çalışmalar yaptı. Ahmet Metin Genç’in  Ortahisar Belediye Başkanlığının ikinci döneminin son 3 yılında Genç’le aradaki samimiyet resmiyete döndü..

2002’den beri ekibin lideri Ahmet Metin Genç’ti. Hala öyle. Çebi ilçe başkanı olunca, Ankara’dan da güç alıp kendi oyununu kurmaya başladı. ‘İl başkanlığımı engelledi’ sözü kulislerde konuşulunca aradaki mesafe açıldı.

2024 yerel seçimleri yaklaştığında Selahattin Çebi haklı olarak Ortahisar’a aday oldu.

Kendisine beklemesi söylendi. Arkasından da Araklı adaylığı önerildi. Nasıl oldu  ise önce Ortahisar ardından da Araklı adaylığı onaylanmadı.

Çebi çok üzüldü. Ortahisar Belediye Başkan adayı Ergin Aydın’ın tanıtıldığı törene gitmedi. Samsun’a gitti. Tanıtıma katılmalısın diyenlere ‘Genel Merkezden müsaade aldım’ cevabını verdi..

Samsun’dan Ankara’ya geçerek Bakanlarla görüşmeler yaparak Trabzon’da kaldığı yerden başladı. Çebi, Ortahisar seçimleri ile ilgili  aday tercihi sebebiyle kaybedeceklerini Genel merkez yerel yönetimler başkanlığına iletti.

Fakat, fatura ne Teşkilat Başkanı Erkan Kardemir’e, ne Seçim İşleri Başkanı Ali İhsan Yavuz’a ne de  Yerel Yönetimler Başkanı  Yusuf  Ziya Yılmaz’a kesildi. Fatura, Çebi’nin cebine sokuşturuldu.

Bundan yaklaşık 10 gün önce Selahattin Çebi’nin il başkanlığına aday olacağı ve bu yönde de toplantılara başladığı bilgisi geldi. Bu bilgi mutlaka il başkanına ve Ankara’ya ulaştı.

Çebi’nin İl seçimine kadar Ortahisar ilçe başkanlığına devam etmesi demek delegeleri kendisinin yeniden yazması ve il Başkanlığını da rahatlıkla kazanması demekti.

Kendisine bu fırsatı vermediler. Tıpkı 5 yıl il başkalığı yapan Haydar Revi gibi Koordinatörlüğe kaydırdılar. Hem ‘il’e adaylığı düşünme hem de bir yere gitme sana ihtiyacımız var’ der gibi görevlendirdiler.

Şimdi ne olacak? Gözler Vakfıkebir’de. Orada da güzel bir ilçe başkanı var. Seçimin kaybedilmesinde de en son suçlu o. Çünkü AK Parti basın açıklaması yapıp ‘ben seçime girmeyeceğim benim derdim koltuk değil’ restini çeken Muhammet Balta’yı zorla seçime soktu, kaybettiler. Burada da fatura ilçe yönetimine kesilecek.

Peki Ali İhsan Yavuz, Erkan Kandemir ve Yusuf Ziya Yılmaz ceza almayacak mı?

Alacak.. İllerde seçimler yapılıp, sonrasında Büyük kongrede Merkez Karar Yönetim Kurulu ve ardından  Merkez Yürütme Kurulu(Genel Başkan yardımcıları) oluşturulacak  ya, Tayyip Erdoğan o zaman hiçbirine acımayacak.

2004 yılında, kaybedilen yerel seçim sonrasında Antalya kampında, Trabzon milletvekillerine Samuray’ın kılıcı ve harakiyi hatırlatmıştı ya, benzerini de Genel Merkez ekibine yapacak gibi duruyor.