Trabzonspor son haftalardaki oynadığı maçlara bakıyorum da öyle ya da böyle bir şekilde kazanıyorlardı.

Antalyaspor’a karşı bu kez çok eksiği vardı Trabzonspor’un ama sahaya çıkan oyuncuların bugüne kadar canla başla mücadele ettiğini görmemekte büyük haksızlık olur diye düşünüyorum. 

Abdullah Avcı’nın oynattığı futbola kızmamak elde değil. Fakat eldeki malzemeden bu çıktığı için de yerden yere vurmamak gerekiyor hocayı... Baktığımızda, Trezequet, Pepe, Onuachu, Abdülkadir Ömür, Umut Bozok, Larsen ve Bakasetas yoktular. Bu saydığım isimlerden neredeyse bir 11 çıkardı değil mi? Bu yüzden diyorum ki herkes baltasını toprağa gömmeli. Çünkü, Abdullah hoca sinekten yağ çıkartmaya çalışıyor.

Trabzonspor, Antalyaspor’a karşı ilk yarıda iyi oynamadı ama golü atan taraf oldu. Haa bu arada takım halinde çok iyi savunma yaptığını da unutmamak gerekiyor. Hatırlayın, Dk 36’da Benkoviç’in kale çizgisine jet hızıyla koşması ve topu son anda kornere çelmesi Türk futbol tarihinde ender gördüğümüz bir hareketti. Pozisyonu izlediğinizde ne demek istediğimi çok daha iyi anlayacaksınız.

Benkoviç’in geçtiğimiz hafta Trabzon’da oynanan Samsunspor maçında da attığı kritik kafa golünü unutmamak gerekiyor. Benkoviç, daha fazla oynadığı sürece bu takımın değişmezi olabilir.

Dk 2’deki Trabzonspor’un golüne bakalım. Visca inanılmaz güzel kesti, topu kaleci çeldi. Boştaki topa Bardhi’nin şık pasında Fountas harika bir dokunuş yaptı ve takımını 1-0 öne geçirdi. Yani golde mükemmel bir organizasyon vardı. Tebrik etmek lazım… Bu arada Antalyaspor’un bir şutu direkte patladı.

Şimdi gelelim asıl konuya. Jehezkel, Eren Elmalı’ya iki kez faul yaptı, yalnız o fauller öyle böyle değildi. Birinde topa rakibiyle yükselirken, neredeyse Eren’in belini kırıyordu, ikincisinde de kaval kemiğine tabanıyla kasti vurdu. Bence çift sarı karttan, kırmızı ile oyundan atılmalıydı. Bahattin Şimşek hocanın gözü önünde olan bu hadiselere kayıtsız kalmasını da anlamış değilim.

İkinci yarı, Antalyaspor’un bir şutu daha direkte patladı. Çok sert bir mücadele olduğunu da söylemeliyim.. Enis ile Erdoğan iki kez kafa kafaya çarpıştılar. Eren’e gene sert müdahaleler vardı.. Dediğimiz sırada Dk 69’da oyundan çoktan atılması gerekir dediğimiz jehezkel golünü attı: 1-1. Yaptığını beğendin mi Bahattin hoca…

Sonuç olarak, Trabzonspor, Perşembe akşamı saat 20,00’da Samsunspor ile oynadı. Maç 22.00’da bitti. Bordo-Mavili futbolcuların evlerine gidişi sabaha karşıdır.

Ertesi gün zaten sersemdirler. Cumartesi günü de takım Antalya’ya hareket etti ve Pazar günü de gündüz vakti saat 16.00’da maç oynadı.

Antalyaspor Salı günü oynadı. Futbol Federasyonu’nun bu bağlamda yaptığı program berbat ötesidir. Duyurulur.

Not: Enis Destan’ı bu maçta beğenmedim. Onuachu’nun yokluğunda ayağına kadar gelen bu şansı çok daha iyi kullanması gerekirdi. Ne yaptığını bilmez bir görüntüsü vardı. 

Bir de, Trabzonspor’un maçın ikinci yarısında pozisyonu bile yoktu. Topu tamamen rakibi Antalyaspor’a teslim etmesi de hiç hoş değildi. Yine de bir puan Trabzonspor adına tamamen bir mucizedir…