Trabzon siyasette önemlidir, belirleyicidir. Çünkü Trabzonlular Türkiye ve Avrupa’nın her yanındadır ve STK’lar da, partilerde vardırlar. Trabzon’a yönelik liderlerin ilgi ve ziyaretlerini takip etmeye devam ediyoruz...

Bu isimlerden birisi Musavat Dervişoğlu diğeri ise Saadet Partisinin karizmatik lideri Mahmut Arıkan idi. Dervişoğlu Trabzonspor’u gündem yaptı, SP lideri ise fındığa sahip çıktı.

Dervişoğlu, Karadenizli bir siyasetçi. Türkeş ve MHP kökeninden geliyor. İYİ Partide Genel Başkanlığa kadar yükseldi.

Ancak Millet ittifakı ile ortaklığa başladığı dönemlerde yüzde 15’lerden dönen İYİ Parti geriledi yeni Genel başkanı ile de istenilen yerde kalamadı.

Meral Akşener’den sonra Anadolu buluşmalarını yapamayan Musavat Dervişoğlu çalışmalara Trabzon’dan başladı.

Milletvekili Yavuz Aydın ve il başkanı Muhammet Erkan tarafından bilgilendirildi ki, hem Trabzonspor gerçeğine vurgu yaptı, hem de Trabzon’un Sembol ismi için Maçka’ya, Volkan Konak’ın mezarına kadar çıktı. Fındık ürünü ve hasat zamanı yaklaşan çaya parmak bastı, hükümete yönelik uyarıcı mesajlar verdi.

Musavat Dervişoğlu’nun dezavantajı, Meral Akşener’in estirdiği o rüzgarı hala yakalayamamış olması.

Avantajı ise İYİ Partinin şu andaki pozisyonu, hem iktidar hem de ana muhalefete yönelik eleştirileri yapabilecek bir çizgide durması. Dervişoğlu, DEM Parti ile MHP konusunda da sözünü sakınmıyor.

Ancak, siyaset ortada gitmeyi sevmez, çekici olmaz. Durduğunuz pozisyonunuzu göstermek zorundasınız.

Daha önce de yazdım, siyaset iki kutuplu halde gidiyor. İstanbul Büyükşehir belediyesine yönelik operasyonun ikinci dalgası bu kutuplaşmayı daha da artıracak.

CHP’nin Genel Başkanı Özgür Özel geri vites yapmıyor. İçişleri eski Bakanımız Süleyman Soylu’ya da çattı ama Soylu’nun cevabı sert oldu.

CHP’nin Cumhurbaşkanı adayı öyle bir noktaya gitti ki, Ekrem İmamoğlu hem diplomadan, hem YSK üyelerine hakaretten hem de son yolsuzluk operasyonundan YSK adayı olarak çıkması kolay değil.

İmkansız demiyorum, çünkü her davanın da istinafı ve Yargıtay süreçleri olacak. Ya da siyasette büyük kavgaların sonunda anlaşmalar vardır!

İmamoğlu, birkaç gün içinde diploması iptal edilip hapse girince Mansur Yavaş’ın da çekinceleri arttı.

Belediye Başkanlığında ‘benim son dönemim’ dedi ama Cumhurbaşkanı adaylığıyla ilgili olarak herhangi bir ifade kullanmadı.

Musavat Dervişoğlu’nun ekibinin ajandasının başında onun ismi var.

Ebru Gündeş konseri ile ilgili tedirgin. Ankara eski Belediye Başkanı Melih Gökçek ile yaşadığı polemikler ve mahkeme süreçlerinden sonra Yavaş çok temkinli gidiyor.

Sevgili Okurlar,

Türkiye’de siyaset olağanüstü dönemlerin ardından her zaman farklı seyretmiştir.

Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan’ın yaşadığı E-Muhtıra, AK Partiyi kapatma davası, 17-25 Aralık darbe girişimi, MİT krizi ve 15 Temmuz Fetö kalkışmasından kazanarak çıkınca güçlendi.

Ekrem İmamoğlu için böyle olacağını, pişmesi gerektiğini söyleyenler de var.

Bunlardan birisi de CHP Trabzon il eski saymanı Suat Bayraktar.

Bayraktar, ‘Özgür Özel konuşmalarını yazarak konuşmalı. Yapabileceği büyük bir hata, CHP’nin geleceğini karartabilir’ dedi ve bunu Genel Merkeze de ilettiğini ifade etti.

Siyaset baharı heyecanlı, yazı da çok sıcak geçirecek.

Sonbahar ise erken seçimin net konuşulduğu bir mevsim olacak.