Trabzon’un turizm merkezlerinden Çaykara ilçesindeki Uzungöl esnafı, yasaklanan elektrikli golf araçlarının turizmi baltaladığını söylediler. Özellikle Körfez ülkelerinden gelen turistlerin yoğun ilgi gösterdiği araçlar için Trabzon Valisi Aziz Yıldırım’a çağrı yapan esnaflar, yasal düzenleme istediler.
Uzungöl esnafları, “Trabzon’un turizmi bu sene zaten istediğimiz potansiyelde olmadı. Turistler elektrikli golf araçlarına ilgi gösteriyor. Turizmi baltalamaya gerek yok. Turizm için herkesin bir şeyler yapması lazım. Bölge esnafı olarak bizler de üzerimize düşen sorumluluğu yaparız. İl valimiz de yasal bir düzenleme ile elektrikli araçların yeniden kullanılmasına müsaade edebilir. Turizm için canla başla mücadele edeceğiz” dediler.

Trabzonlu Sevilen Öğretmen Hacer Lermi Hayatını Kaybetti: Vakfıkebir Hacer Hocaya Ağlıyor Trabzonlu Sevilen Öğretmen Hacer Lermi Hayatını Kaybetti: Vakfıkebir Hacer Hocaya Ağlıyor

Esnaflar, elektrikli golf araçlarının turistlerin gözdesi olduğunu ve bu araçların yasaklanmasının turist sayısında düşüşe neden olduğunu belirterek, bu yasağın kaldırılmasının bölge turizmi için büyük bir adım olacağını ifade ettiler. Turizmi canlandırmak adına, yetkililerin hızlıca harekete geçmesini bekliyorlar.

Muhabir: AYTEKİN AKAY