Dünya savaşlarla, hastalıklarla, doğal dengesizliklerle yaşanmaz bir noktaya dönüyor.

İnsanlar daha fazla dinlenebilecekleri, yeşili daha fazla görebilecekleri doğası, tarihi ve kültürü kıyıda köşede kalmış ama keşfedilmeyi bekleyen yerleşim yerlerine doğru yönelmeye başladı.

Trabzonumuz ülkemiz adına en alternatifli noktalarından biri.

 Bölgeyle ilgili turizm çevreleri mevcudu genişletebilmek adına takdir edilesi gayretler içerisinde.

En son Türkiye Seyahat Acentaları Birliği (TÜRSAB) Orta Anadolu Bölge Temsil Kurulu (BTK) ve üye acente sahipleri, Doğu Karadeniz Bölgesi illerine yönelik gezi düzenledi.

Üç günlük gezide Trabzon merkezdeki Ayasofya Camisi, Çaykara'daki Uzungöl ve Maçka'daki Sümela Manastırı ziyaret edildi. Trabzon'da Atatürk Köşkü'nü de gezen konuklara, Çay Fabrikasında çayın üretim aşamaları anlatıldı.

Turizmde tanıtım ve pazarlama başlı başına profesyonellik gerektiriyor, değerleriniz var da kimsece bilinmiyorsa veya uygun restorasyonlarla zenginleştiremiyorsanız neye fayda!!!

Ankara İl Kültür ve Turizm Müdürü hemşehrimiz Ali Ayvazoğlu Trabzon, Rize ve Batum'daki destinasyonlara yönelik bilgilendirici gezi yapıldığını söyleyerek: ‘Gezi çerçevesinde Ankara ve İç Anadolu Bölgesi'nden bölgeye gidecek ziyaretçilerin ön hazırlığı acenteler tarafından organize edildi. Bölgedeki acente ve otellerle bir araya geldik, kendileriyle yapılacak turlarda nasıl yardımcı olabilecekleri, destinasyonları genişletip misafirleri bölgede nasıl daha iyi ağırlayabilecekleri hususunda görüş alışverişinde bulunduk." notunu düştü.

TÜRSAB Orta Anadolu BTK Başkanı Engin Şahin’in mesajı ise şöyle: Ankara'dan 30 seyahat acentesiyle beraber Trabzon, Rize ve Batum'a seyahate geldik.  Buradaki amacımız bölgedeki turizm potansiyelinin son durumu nedir, onu görmek. Bunlar dinamik, hızlı değişen yerler.

Hem Uzungöl'de hem Ayder Yaylası'nda yeni tesisler ve altyapılar oluşturulmuş. Bunları acentelerimizin görmesi, yeni düzene göre hazırlık yapmaları için yerinde görmeleri önemli."

Bu adımların artarak devam etmesi ve başta Trabzon olmak üzere bölgemizin turizmle ağırlaşan ekonomik yükü kaldırmasını temenni ediyorum.

Şu birkaç gün içinde kiminle sohbet etti isem körfez ülkelerinden gelenlerin bölgeye yönelik ziyaretlerini mutlaka uzatmak gerektiğini de söylediler.

Taksicisi de aynı şeyi söylüyor, Çikolada satan da, konfeksiyoncu da.

Ve bu sektörlere yönelik yeni yerler açıldı.

Taksiler yaz sezonunda yetmiyordu, belediye tarafından yeni ilaveler yapıldı.

Esnafa göre en zayıf geçen sezon bile yine para bıraktı.

Kuşkusuz yabancı turistlerin yanında yerli turistler de önemli ve son yıllarda karadeniz bölgesi cazibe merkezi.

Zaman içinde dünya sıcaklığınını artacağı gerçeği ile hareket edenler Karadeniz’e yatırım yapıyorlar.

Yaşanabilir kalacak yerlerin başında Karadeniz ve doğası geliyor.

RİZE HAVALİMANI

Sevgili Okurlar,

Dün gazetemizin Sürmanşetinde ‘Rize havalimanın köpekler bastı’ diye bir haber vardı. Bu haberi İkizdere Temsilcimiz İsmet Kösoğlu arkadaşımız gönderdi. Tamamen iyiniyetli ve Pazar belediyesi’nin havalimanı sahasındaki köpekleri toplamasına yönelik ifadeler içerdi. Bu haberi farklı yorumlayıp Trabzon ile Rize’nin birlik ve beraberliğine zarar vermeye çalışanlar oldu ve olabilir. Trabzonlular Rize havalimanı ile ancak ve ancak gurur duyar.