Lider Konumumuzu Pekiştirecek Bakan Uraloğlu, zirvenin sektör paydaşlarını bir araya getirerek iş birliğini artırmayı, stratejik yönelimleri belirlemeyi ve sektörün sürdürülebilir büyümesini desteklemeyi hedeflediklerini bildirdi. Zirvede ayrıca kıyı tesisi altyapıları, sera gazı azaltım tedbirleri ve finansmanı, Türk uluslararası gemi sicili ve denizcilikte lojistik performans gibi önemli konular ele alınacak.

"HSK Kararıyla 4 Bin 340 Hakim ve Savcının Görev Yeri Değişti" "HSK Kararıyla 4 Bin 340 Hakim ve Savcının Görev Yeri Değişti"

Uraloğlu, zirvenin amacını şöyle açıkladı: “Gelişen teknoloji ve inovasyonu tartışarak uluslararası ilişkileri de güçlendirmeyi hedefliyoruz. Zirve ile Türkiye'nin denizcilik alanındaki liderliğini güçlendirmeyi ve sektörün sürdürülebilir bir şekilde büyümesini desteklemeyi amaçlıyoruz. Bu yıl zirvede kıyı tesisi altyapıları, sera gazı azaltım tedbirleri ve finansmanı, Türk uluslararası gemi sicili ve denizcilikte lojistik performans gibi önemli konuları ele alacağız. Zirvenin sektörün geleceğine dair önemli bir vizyon sunarak Türkiye'nin denizcilik alanındaki lider konumunu pekiştirmeye katkı sağlayacağını düşünüyoruz” ifadelerini kullandı.

Türkiye Denizcilik Zirvesi, denizcilik sektörünün buluşma noktası olarak büyük önem taşıyor ve sektörün geleceğine dair önemli kararların alındığı bir platform olarak görülüyor.

Muhabir: HABER MERKEZİ