Trabzonspor, Alanyaspor karşısında ilk yarıda oyun kontrolünü eline almakta zorlandı ve 8. dakikada Draguş’un attığı golle öne geçse de oyunun ilerleyen dakikalarında üstünlüğünü sürdüremedi.
Özellikle savunmadaki bireysel hatalar dikkat çekti ve Cihan’ın kontrolsüz müdahalesi sebebiyle Alanyaspor 44. dakikada Florent Hadergjonaj’ın penaltı golüyle skoru eşitledi ve takımlar 1-1’lik eşitlikle soyunma odasına gitti.
İkinci yarıda Trabzonspor, hücumda etkili pozisyonlar üretti ancak son vuruşlarda başarılı olamadı.
Banza peş peşe rahat pozisyonları harcadı..
Öte yandan topa sahip olma oranlarında Alanyaspor üstün görünürken, Trabzonspor savunmada zaman zaman baskı altında kaldı ve rakibine fırsatlar verdi.
Bu baskılar sonucunda Arif’in rakibini kaçırmasıyla Trabzonspor ikinci golü yedi ve Alanyaspor 2-1 öne geçti.
Bu golden sonra oyuncu değişiklikleri yapılsa da bu değişikliklerin oyuna olumlu bir etkisi olduğu söylenemez.
Trabzonspor bu kadroyla devam edecekse işi oldukça zor..
Geçen haftaki Adana Demirspor maçının yanıltıcı olduğu net bir şekilde ortaya çıktı.
Birkaç cümle de maçın hakemine söylemek lazım.
Bu hakeme bakınca 1-2 pozisyonda Trabzonspor’u okşadı gibi görünüyor ama maçın genelinde resmen Trabzonspor’u doğradı.
Alanyaspor’a verdiği penaltı pozisyonunda Cihan’ın hareketi mi daha sert idi, yoksa Efecan’ın orta sahada Mendy’ye yaptığı hareket mi?
Görünen o ki MHK’nin yapılanması halen devam etmekte.