Türk askerlerinin başına çuval geçirilmesini hepimiz dün gibi çok iyi ve üzülerek hatırlıyoruz. Çuval Olayı veya Çuval Hadisesi ya da Süleymaniye Olayı olarak bilinen Türk askerini ve Türk milletini rencide eden vaka 4 Temmuz 2003 günü Kuzey Irak’ın Süleymaniye kentinde yaşanmıştı.

Kuzey Irak’ta karargâh kuran bir binbaşı komutasındaki 11 Türk Silahlı Kuvvetleri mensubunun ve Türkmen mihmandarlarının Irak’taki işgal kuvvetlerinin bir parçası olan Amerikan askerlerinin yaptığı çirkin bir eylemdi.

Türk askerlerinin bir baskın sonucu derdest edilmeleri ve başlarına çuval geçirilmek suretiyle üstü açık bir kamyonetin üzerinde götürülüp 60 saat süreyle alıkonularak sorguya çekilmeleri kara bir leke olarak hafızalara kazınmıştı.

Evet, dün gibi hatırlıyoruz o alçakça ve hain eylemi.

Türk Askerlerine yönelik yapılan bu alçakça ve haince operasyon ABD'nin en önemli millî bayramı olarak bilinen 4 Temmuz (Bağımsızlık Günü) tarihinde gerçekleşmiş olması ve günün cumaya denk gelmesi yani Müslümanların kutsal gününde yapılması asla tesadüfi okunamaz.

Türk askerlerinin 60 saat gözaltında bekletilmesi, Amerikan askerlerince küçük düşürücü kasıtlı hareketlerde bulunması, Çuval Hadisesinin alçakça bir provokasyon olduğuna tüm dünya şahittir.

Peki, ne olmuştu,

Hiçbir şey

Yaptıkları yanlarına kar kalmış,  Türk askerinin rencide edilmesinin üzeri kapatılıp gitmişti.

Amerikan askerlerinin hiçbiri sorgulamamış, ifadeleri alınmamış, ceza verdirilmemiş hatta mükâfatlandırılmışlardı!

Üstüne sünger çekip gittik bizde.

Kapatıp gittik anlayacağınız.

Ancak;

Durun bir dakika,

Ezan dinmez diyen, bayrak inmez diyen, şehit ölmez diyen birileri var bu memlekette.

Türk insanı kendisine, hele hele askerine yapılan bu haince, rencide edici durumu hiçbir zaman içine sindirememişti.

Dün hesabını görüldü.

İzmir’de Türkiye Gençlik Birliği’ne üye 15 vatandaşımız Çuval olayının intikamını almış ve bakiyeyi sıfırlamıştı.

15 Türk vatandaşı Amerikan askerinin başına çuvalı geçirerek 21 yıl önce yaşattıklarının aynısını kendilerine yaşattılar.

Türkiye’nin onurunu kurtarırken, Amerika’nın da işini gördüler.

Çuvala karşı çuval

İsrail’i korumak için 1 Eylül’de İzmir Limanı’na demir atan Amerikan gemisinden karaya çıkan bir askerin başına üstelik Kıbrıs Şehitleri Caddesi’nde çuval geçirip Süleymaniye’nin hesabını da görmüş oldular.

İtibarımızı kurtardılar

Türkiye Gençlik Birliği’nin 15 üyesi yaptıkları haklı eylemle de Türk Milletinin yüreğine su serpmiş oldular.

Her ne kadar daha öncesinde de Türkiye'nin farklı kentlerinde 6 kez ABD askerlerinin başına çuval geçirmişsek de İzmir'deki yedinci eylem karın şişimizi indirdi.

Kayıtlara İzmir Çuval olayı olarak geçti.

Evet, Amerikan askerlerinin başına çuval geçirilmesinin sebebi 2003 yılında Irak’ın Süleymaniye kentinde kahraman Mehmetçiğimizin başına çuval geçirilmesinin rövanşıydı.

Türk askerinin üstü açık bir kamyonet ile teşhir edilmesinin cevabıydı.

Evet, Türk askerinin sahipsiz olmadığının tüm dünyaya ilandıır.

Peki, biz ne yaptık

15 Türk gencini gözaltına aldık. 10’unu tutuklayıp cezaevine gönderdik. 5’ine de adli kontrol şartıyla mahkemeye sevk ettik.

Amerikan askerlerine, 12 Türk askerinin başına çuval geçirip, üstü açık kamyonette dolaştırılmasına ceza verdirilemezken, Türk insanının bir Amerikan Askerinin başına çuval geçirmesi gerekçesiyle 10 vatandaşımızı hapse tıkamak ne yalan söyleyeyim kanıma dokunuyor!