Yedi maçlık bir süreç alınan tek 3 puan geçen hafta Konyaspor maçı idi.. Bu galibiyetin peşi Mersin’de Hatayspor karşısında gelir dedik yine berabere kaldık.

Trabzonspor açısından Hatayspor maçı arzu edinilen takım olma yolunda bir maç. Ama görünen o ki arzu edilen, beklentileri karşılamayacak bir oyun. Temposuz ve her zaman olduğu gibi top üçüncü bölgeye geldiği zaman üretkenlikten uzak bir oyun. Banza’nın attığı beraberlik golünde Draguş’un payı var. Gerçekten güzel bir gol pası yaptı.

Hatayspor ilk yarıda oyunu kendi alanında kabul eden iyi bir kontra atak takımı… Maç başlangıcında bu planları tutmuş gibi görünüyordu. Nitekim de 14.dakikada Görkem’le golü bulan taraf Hatayspor oldu. Trabzonspor bu yarıda Hatayspor’a Bardhi’nin bir şutunun dışında bir üstünlük sağlayamadı. Soyunma odasına ilk yarıda yenik gitti.

İkinci yarı oyuncu değişiklikleri oldu. Trabzonspor takımı her maçta olduğu gibi bu maçta da orta saha bölgesini boş alanlar bırakınca rakip iki pasla birlikte üçüncü bölgeye kadar gelip tehlikeli olabiliyor. Orta alanda rakibe anında basacak hamleleri Lundstram, Okay’ın yerine giren Cham ve Bardhi bir türlü yapamadı. Sorunlar büyük çünkü rakip alanda ya da ceza sahası içerisinde bir türlü çok adam bulunduramama, sağ kanatta Visca, sol tarafta Draguş’tan, Banza’ya doğru dürüst ortalar gelmedi. Şenol hocanın ikinci yarının ortalarında yaptığı iki değişiklik ve Banza’nın yanına çift santrafor olarak Draguş’u çekse de gol için çözüm olmadı. Kalesinde bir gol gören Uğurcan yine gemisini kurtaran kaptandı. Son dakikalarda Hatayspor’un tehlikeli pozisyonlarında kalesini gole kapattı. Görünen o ki şu an Trabzonspor'un elindeki oyuncu kadrosunu düşündüğümüzde Şenol hocanın işi bir hayli zor. Çünkü sorumluluk alan lider bir oyuncu yok. Eski Teknik Direktör Abdullah Avcı’nın bıraktığı enkaz büyük. Trabzonspor’da sıkıntılar büyük ve bu sorunların gidermesi zaman alacak iş işten geçmiş olacak.