Trabzonspor hem puan olarak hemde oyun olarak geriye gitmeye devam ediyor. Şenol Güneş’in gelişi camiada büyük bir motivasyon sağlarken, takım içinde sanki büyük bir memnuniyetsizlik yaratmış durumda. Kayserispor karşılaşmasını analiz ettiğimizde ortaya koyulan performans kafamızı karıştırıyor. Bu durumun araştırılması ve gereken önlemlerin ivedilikle alınması gerekmektedir.

Bu takımın formasının ağırlığını hala algılayamayanlar var. Şenol Güneş’in işi gerçekten çok zor, çünkü bu takımı ayağa kaldırmak kısa vadede mümkün görünmüyor. Tek umudumuz Güneş’in tecrübesi.

Koşmayan, rakibe basmayan, tribünlerle birlikte rakibin oyununu seyreden ve takım oyunu yerine bireysel mücadeleyi ön planda tutan oyuncuların bu takımdan uzaklaştırılması, hem camia için hemde sportif başarı için çok önemli. Trabzonspor hala takım olamamanın sıkıntısını yaşıyor. Taraftarlar bu tür oyuncuları ve ortaya koydukları (Koyamadıkları) performansı seyretmek zorunda bırakılmamalıdır.

Trabzonspor gibi bir takımın oyuna ve topa hükmetmesi ve oyunu domine etmesi gerekir. Sahada rakibi kovalamak ve sadece kaleyi savunmak (Bunu da Beceremiyorlar) bu camianın genlerine aykırı bir durumdur. Kariyeri adı sanı ne olursa olsun, bu takıma katkısı olmayan her kim varsa, bırakın yedeğe çekmeyi, şehirden uzaklaştırılmalıdır.

Camianın dikkatini çekmek istediğim bir konu var ki, gerçekten çok önemli. Trabzonspor maç kaybedebilir, geçmişte de çok maç kaybetti, bu futbolun doğasında olan bir durum. Ama yanlış hoca ve tarnsferler nedeniyle büyüklüğünü kaybetmek üzere. Böyle büyük bir camianın hoca ve oyuncu tercihlerinde daha titiz davranması ve bu camiaya yakışır bir tutum sergilemesi gerekir.

Yönetimin, bizim baktığımız bakış açısından olaya bakarak, bir durum değerlendirmesi yapması çok önemli. Yoksa bu gidişat hiçte iyi değil, inşallah daha kötüsü olmaz.