Proje Koordinatörü Prof. Dr. Coşkun Erüz, Karadeniz’in her yıl insan etkisi ile daha fazla kirletildiğini ve kirlilik ile av baskısı nedeniyle ekosistemler ve balık stoklarının azaldığını vurguladı. Projenin liderliğini Romanya'dan Mare Nostrum’un üstlendiğini belirten Erüz, projede Romanya, Türkiye, Bulgaristan ve Gürcistan’dan üç üniversite ve bir STK’nın iş birliği içinde olduğunu ifade etti.

Trabzonlu Sevilen Öğretmen Hacer Lermi Hayatını Kaybetti: Vakfıkebir Hacer Hocaya Ağlıyor Trabzonlu Sevilen Öğretmen Hacer Lermi Hayatını Kaybetti: Vakfıkebir Hacer Hocaya Ağlıyor

Erüz, "Proje, Karadeniz’de önemli ancak genellikle göz ardı edilen bir sorun olan ıskarta balık ağlarının (hayalet ağlar) yarattığı tehlikeyi ortaya koymak ve bu sorunun çözümüne katkı sağlamak için başlatıldı. Hayalet ağlar, denize atılan veya kaybedilen balık ağları, oltalar ve donanımların, denizde yüzlerce yıl boyunca hayalet bir şekilde balık avlamaya ve doğaya zarar vermeye devam eden tehlikeli atıklardır. Bu proje ile bu sorunun üzerine giderek Karadeniz’in ekosistemini koruma yolunda önemli adımlar atacağız," dedi.

Proje, Karadeniz’in biyolojik çeşitliliğini korumak ve sürdürülebilir balıkçılık faaliyetlerine katkıda bulunmak amacıyla önemli bir adım olarak değerlendiriliyor. Karadeniz Teknik Üniversitesi’nin bu projeye katkısı, bölgenin çevre sorunlarının çözümüne yönelik çalışmalarda önemli bir rol oynayacak.

Muhabir: BİROL SANCAK