Zeki Avni Usta görüşlerini takagazete.com.tr’ye anlattı, çarpıcı noktalara temas etti:

Trabzon’un Dernekpazarı İlçesi’nin ilk Gençlik Kolları ve akabinde de AK Parti İlçe Başkanlığını yapan Zeki Avni Usta, üç dönem kuralı nedeni ile teşkilat çalışmalarına ara vermek zorunda kaldığı zaman diliminde de partisinin yanında oldu. Geçen Dönem Belediye Başkanı olarak hizmetlerine devam etme kararı verip aday oldu. Partisi onu tercih etmediği için bağımsız olarak girdiği seçimde başarı gösteremedi. 

HALKIN ADAYIYIM

TAKA:  Sayın Başkan Neden aday adayı değilim, adayım dediniz?

ZEKİ AVNİ USTA:   Öncelikle ben halkımızın adayıyım. Siyasette edindiğimiz deneyim ve tecrübe ile Dernekpazarı’nda, İlçemiz için ideallerimiz, projelerimiz var. Bunları gerçekleştirebilecek Başkan olabilmek için Aday olmak gerekiyor. Evet, siyasi geçmişimiz, deneyimimiz var. Elbette AK Parti’den Partimden aday olmak isterim. Dernekpazarı’nın tercihine bırakılırsa AK Parti’nin adayı halkın adayı benim. Fakat sürprizleri var olan ilçedir Dernekpazarı. AK Parti’den aday olamazsam İlçemiz için idealleri, hedefleri olan arkadaşlarımız ile istişare ederek uygun gördükleri bir yerde aday olacağım.

KOMŞU İLÇELERİMİZE GÖRE GERİ GİTTİK

TAKA: Dernekpazarı Belediyesi, çevreyi ve geçmiş dönemleri de dikkate alarak başarılı bir dönem geçirdi diyebilir misiniz?

ZEKİ AVNİ USTA: Bu sorunu bence bana değil, Dernekpazarı halkına sormak daha doğru olur. Ak Parti Milletvekillerimiz yetkili organlar Dernekpazarı’nda esnafımızı halkımızın görüşlerini bir sorsunlar dinlesinler. Cevabı net alacaklardır. Objektif olursalar bende saygı duyarım. Belediye Başkanlığı Makamı icraat makamıdır. Plan, proje, imar, yol yapar. Bunun yanında Belediyenin sosyal görevlerinde var. Vatandaşlarımızın talepleri var. Komşu İlçelerimiz ile kıyaslandığında, ileri gitmeyi bırakın geri gittik. Evet Dernekpazarı siyasi yönden en güçlü dönemini yaşadı. Bu gücü kullanmayan bir Belediye Başkanı var.  Biz her zaman halkın içindeyiz. Hemşerilerimizin bizim siyasi geçmişi bildikleri için bizim ile dertleşiyor. Belediye Başkanlığı bahane üretme makamı değildir.  Vatandaşımız bir talep ile Belediye gittiği zaman hep bir olumsuz cevap ile geri geliyor. İnsanlarımız dertli şikayetçi. Bir kişi niçin Aday olur? Yaşadığı beldeyi yöresini geliştirmek, geliştirmek sorunlara Çözüm bulmak için bahane üretme makamı değildir. Evet Dernekpazarı on senenin sonunda cevabını almıştır, gereğini yapacaktır.

BİZE MİSAFİR BAŞKAN LAZIM DEĞİL

Parti liderinin sevgisini birileri suistimal edip İlçede oturmayan, İlçesine hakim olmayan, sorunlarını bilmeyen, birilerini seçtirmek İlçemize zarar veriyor. Burada artık hemşerilerimiz iradesi kullanacaktır.
En önemlisi bir Başkan adayı İlçesinde köyünde oturacak. Siyasetin Halkın içinde ilçesi için hedefleri idealleri olacak. Yöresinin eksikliklerini bilecek. Vatandaşını tanıyacak ilgilenecek. İlçede oturmayan Başkan oldu mu, her gün Trabzon’dan Dernekpazarı'na misafir gibi gelir gidersin. Bu sefer birilerinin adayını değil Dernekpazarı kendi Başkanını seçecektir. Dernekpazarlı Hemşerilerimiz İlçemiz için en uygun Başkan seçme görevini yapacaktır. 

EN YÜKSEK OYU AK PARTİ’YE VERDİ

TAKA: Belediyeden beklediği hizmeti alamadığı gibi karşılaştığı durumdan da yakınan vatandaşlarımız var, size de aynı yakınmalar geliyor mu?

ZEKİ AVNİ USTA: İki dönem ilçemiz çok büyük hizmetlerden mahrum kaldı. Oysa en çok hizmet alabileceği bir zamanda başkan olan Mehmet Aşık 250m tek caddeye ne gibi değişim yaptı? Hizmet talebi ile makamına çıkanlar,” para yok, mazot yok, bizim hizmet alanımız dışında olup Büyükşehir hizmet alanı içindedir.” Cevapları ile karşılaştılar. Bilgisayara veya telefonuna bakmaktan gidenlerin yüzüne de bakmaz oldu. Bunlar benim değil vatandaşın tepkisidir görüşüdür. Bir oy istemenin ne olduğunu anlayabilseydi her vatandaşa baş üstüne taşırdı. Dernekpazarı halkı bunu hak etmiyor. En yüksek oyu AK Parti’ye verdi. Başkanın duyarsızlığı kendine ve AK Parti’ye tepki oldu.

TURİZMDEN FAYDALANMALIYIZ

TAKA: Mevcut Başkanın Elle tutulur gözle görünür bir projesine şahit olamadık. Varsa Yoksa Kentsel Dönüşüm Projesi. Henüz ne bir boya vuruldu, ne bir kazık çakıldı. Nasıl olacağı ile ilgili bir kamuoyu bilgilendirme çalışması bile yok. Sadece Acil istimlak kararı alındı. Hak sahiplerini tamamen göçe zorlayan bir gelişme. Şayet kazanırsanız aynı projeyi uygular mısınız? İlçe için Tasarladığınız Projeler nelerdir?

ZEKİ AVNİ USTA: Hayır, İlçeyi yeniden planlayıp önce konutlar ve iş yerleri yapıldıktan sonra komple İlçe kentsel dönüşüm uygulanacak. Kentsel dönüşüm aynı bina yık yerine yenisini yap olmayacak. Biz ilçeyi yeni bir görüntü alt yapı üst yapı yeni modern İlçe yapmak. Acil kamulaştırma demek siz buraları terk edin demektir. Buda Belediye Başkanının ilçe için ne kadar duyarsız olduğunu gösterir. Kentsel dönüşüm Bizim zamanında gündeme alındı. İlçe Belediyesi ve Büyükşehir Belediyesi protokolü imzalanmıştır. Biz İlçe Başkanlığını bıraktıktan sonra birilerinin kafasına göre bina giydirmeye işi çevirdiler. İlçemizin Uzungöl’ün yolu üzerinde olan bir ilçedir. Bizimde tek çıkar yolumuz turizmden faydalanmak ve Kentsel dönüşümdür. 

HOLO VADİSİ PROJESİ 

Ana yoldan 300m düz akar su yatağı var. Turizm Bakanlığı ve Tarım ve Orman Bakanlığı DSi ile birlikte bu vadide alt yapısı aydınlatma ve görsellik kazandırılarak mesire yürüyüş Piknik ve konaklama alanları yapmak.
 
AKKÖSE VADİSİ PROJESİ 

İlçe Merkezindeki Akköse yolu girişindeki vadinin turizme kazandırılması, Turizm Bakanlığı ve Tarım ve Orman Bakanlığı DSi ile birlikte Burada yapay bent şelaleye kadar derenin ıslahı ve ışıklandırılması dereye görsellik kazandırılmasının yanında uygun yerlere kamelya koyarak işletmeye açarak turizme kazandırmak.

ZİNÇİRLİTAŞ KAYASI PROJESİ 

Turizm Bakanlığı ve Tarım ve Orman Bakanlığı ile birlikte İlçe Merkezinin yamacında bulun kayanın yolunu yapıp ilçemize seyir terası yapmak.
 
KENTSEL DÖNÜŞÜM PROJESİ 

Kentsel dönüşüm Dernekpazarı Belediyesinin ve bizlerin başına yapma imkanı yoktur. Bakanlıklarımız, TOKİ ve Trabzon Büyükşehir Belediyesi ile beraber İlçemizi yeniden günümüzün şartlarına uygun alt ve üst yapıları ile beraber turizm amaçlı sanayi,konut,iş yerleri sosyal ve sportif park bahçe piknik mesire yeri ile solaklı deresinin görsel olarak ilçe ile bütünleştirip planlayarak turizmden kazanç sağlayacak ilçemize ekonomik ve kültürel değer katacak örnek ilçe yapmak.

GELİŞİMİ VE DEĞİŞİMİ YAŞATACAĞIZ

TAKA: İyi de şimdiki başkan da zaman zaman ilçeye kazandırdıklarını sıralarken, Hükümet Binası, Afet Evleri, Emniyet Lojmanlarını dile getiriyor. Buna ne dersiniz ?

ZEKİ AVNİ USTA: Benim hizmetim demek ile olmuyor. Bizden sonra ne yaptı ki onları yapsın. Birebir bizim takip etmemiz ile ilçemize kazandırıldılar. 

Bizden sonra bir iş adamı Dernekpazarı’na uçak Restoran park kuracaktı. Başkan ilgilenmedi gitti Muğla Milas’a turizme açtını. Bir iş adamı abimiz Holo vadisine Restoran bungalov konaklama tesisi yapacaktı hiç yardımcı olmadılar. Yapılmadı. Biz göreve gelirsek ilçemize yatırım yapacak iş insanlarımızın önünü rehber olacağız, taşın altına elimizi koyacağız. Yine inşallah hemşerilerimiz bize yetki verirse gelişimi ve değişimi yaşatacağız. Bu vesile ile Taka Gazetesine ve İlçemizin Muhabiri Fahri DÜZENLİ beye bize kendimizi ifade etme fırsatı verdiği teşekkürlerimi sunuyorum.
TAKA /FAHRİ DÜZENLİ