Maç öncesi ve sonrasında provokatif eylemlerde bulundukları ve Trabzonspor taraftarını tahrik edip olaylara sebep oldukları belirtilen Fenerbahçeli oyuncular için adli makamlar nihayet harekete geçti.

Trabzonspor’un eski yöneticisi Gökhan Saral, sosyal medya üzerinden yaptığı açıklamada, olayın üzerinden 4 ay geçmesinin ardından yeni gelişmeler yaşandığını duyurdu. 2 Temmuz 2024 tarihinde Trabzon Cumhuriyet Başsavcılığı tarafından İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığına yazılan talimatta, Fenerbahçe’nin Jayden Oosterwolde, Bright Osayi-Samuel, Michy Batshuayi ve İrfan Can Eğribayat’ın ifadelerinin alınması istendi.

SOSYAL MEDYADAN AÇIKLAMA
Gökhan Saral, yaptığı açıklamada şu ifadelere yer verdi: "OLAYLI Trabzonspor&Fenerbahçe maçı sonrasında çıkan olaylarda, taraftarlarımız gözaltına alınmış ve 5 taraftarımız da süreç içerisinde tutuklanmıştı. Günlerce tutuklu kaldıktan sonra tutuksuz yargılanmak üzere serbest bırakıldılar. Bu olay, hepimizin hafızasında derin bir üzüntü olarak yer aldı.

O günden beri Trabzonspor camiasının her kesiminden yükselen adalet beklentisi çağrıları ne yazık ki sonuçsuz kalmıştı. Takibine titizlikle devam ettiğim hukuk arayışımızda, olaylara karışan taraftarlarımızın darp raporları ve karşı şikayetlerine rağmen Fenerbahçeli futbolcuların ifadeleri bir türlü alınmamıştı.

Bizim için kişilerin formalarının renginin ve kulüplerin hiçbir önemi yoktur. Gayemiz herkese eşit adalettir. En başından bu güne adalet arayışımız ile süreci kesintisiz takibimiz sonuç alınıncaya kadar devam edecektir. Kimsenin yaptığının yanına kar kalmaması ve gelecek nesillere örnek bir ülke bırakmak adına herkesi sorumluluk almaya davet ediyorum."

Trabzonspor'un Genç Transferi; İmzayı Atmaya Hazırlanıyor! Trabzonspor'un Genç Transferi; İmzayı Atmaya Hazırlanıyor!

Trabzonspor taraftarları, olaylı maç sonrası adaletin yerini bulmasını beklerken, yaşanan bu gelişmelerin sürece nasıl etki edeceği merak konusu. Trabzonspor camiası, adaletin sağlanması ve olayların aydınlatılması için sürecin takipçisi olacaklarını belirtti.

Muhabir: AYŞEN KARABİNA