Ben Ankara’ya âşıktım eskiden. Trabzon’dan Ankara’ya 1992’de gelmiştim. Terminalde inip şaşkın ürkek etrafıma bakarken tanışmıştık… Bahçeli-Emek’teki ÇAYKUR misafirhanesi, ilk göz ağrımdı.

 “Ankara, Ankara; güzel Ankara! Seni görmek ister her bahtı kara.” şarkısını söylemiştim. Ankara’nın yaklaşık altı milyon nüfusu var. 25 ilçesi bulunuyor.

Gençlik Parkı'nı, Papazın Bağı'nı, Keklik Pınarı'nı gezerken ve Kuğulu'da kuğulara simit atarken hoşlanmıştım. Sonra 35 yıldır ayrılmadık, hiç

Ankara'da ilk günlerimdi. Ulus'tan Gar'a doğru inen yolda, sağda eski Meclis, solda cumhuriyetin ilk balolarının yapıldığı Ankara Palas. Sonra Sümer Holding Genel Müdürlüğü binasındaki Atatürk Odası’nda geçen 10 yıl, onurlu yıllarımdır..

Ankaralılar 1919'da Atatürk'ü, “Ölürüz de dönmeyiz senin yolundan Mustafa Kemal Paşa" diyerek karşıladılar. Ata'nın Ankara'ya gelişinin yıldönümlerinde "Aynı ruh" devam ediyor. Kurtuluş için tam destek.

***

Ankara –Gölbaşı- Karşıyaka Mahallesi’nde bulunan bahçeli müstakil bahçemde ,ailece kızımın  nişanı vesile için, dar bir kadro ile buluştuk..Karadenizliolancada tulum ve kemençeyi de uygun bir sesle eşlik ettirdik..

Gerçi, bu mutlu günümüzde ve bu güzel müzikten, gündüz saatlerinde  bile rahatsız olup, şikâyeti alışkanlık edinen ve kapımıza polis gönderen arka siteden,bilinen bir komşumuzun şikâyetine de“nazarlık” olarak değerlendirdik.

Bizi şikâyet edenler, burnumuzun dibinde uygunsuz bir şekilde yıllar önce kurdukları elektrik jeneratörün sesi, bizi yıllardan beri rahatsız ediyor. Sitedeki çok değerli komşularımızın güzel hatırları için, komşuluk hukukumuz gereği şikâyet etmedik. Kaldırın bile demedik..

Gelelim konumuza..

Tarihi Serender (Nalya)..Altında kesilen ve   200 yıllık ahşap kokusu ile özleşen “Özlemce Döner ”in muhteşem kokusunu bütün Gölbaşı’nı kıskandıracak düzeyde idi. O kadar güzeldi ki, dönerde üçüncü tur atanlarımız bile oldu..

“Döner Bizim işimiz”” sloganı ile yola çıkan baba Tahir Ercan ve dört kardeş, Çankırı -Çerkeş ilçesinde atalarından süre gelen hayvancılık mesleğinin bir üst basamağa çıkarmak için Karga köyünde kurdukları modern çiftliklerde mucize yaratıyorlar. Lezzettin adresini tescil ediyorlar. Organik hayvancılığa örnek teşkil ediyorlar..

2014 yılında; Çankaya -Yıldızlı’da..2017’de Çukurambar’da..Ve son olarak açtıkları Çayyol-Alaçatlı Mahallesi 4921 sokaktaki tesisleri ile, bütün Ankara’nın beğenini kazanıyorlar. Hem kendi evinizdeki özel organizasyonlarda misafirlerinize ikram etmeniz için hemde Çayyolu’ndaki tesislerinde bir öğle veya akşam yemeğinde, bu harika döneri tatmanızı şiddetle tavsiye ediyorum..

Benim ve dostlarımın vazgeçilmez mekânı ise,Çayyolu -Alaçatlı’daki tesisleridir. Muammer Şahin ve ekibi, Serenderaltında hizmet kalitesi, döner ve mezeleri ile tarih yazdılar. Tebrik ediyorum..

Bu arada bahçedeki nişan organizasyonu kusursuz bir şekilde, sorumlu ve ciddiyetle gerçekleştiren, ekibi ile birlikte son dakikaya kadar başında duran SAK organizasyonsahibi Alper Kendirli  ve ekibine teşekkür ediyoruz.