Trabzon’un Sibel ablası. Şehrin köklü ailelerinden Trabzonspor eski başkanı Ahmet Celal Ataman’ın kızı. Uzun yıllar bu şehirde avukatlık yaptı. Trabzon Baro Başkanlığı görevinde bulundu. Mesleğini icra ederken de siyasete girdi. DSP Trabzon İl başkanlığını yürüttü bir dönem. Sivil Toplum Kuruluşlarıyla yakın çalıştı.

Herkesin yardımına koştu

Bu özelliği onu Trabzon’un Sibel ablası yaptı ama o artık tüm Karadeniz Bölgesi’nin ablası oldu.

O’nun başarılı olmasında en büyük etken ve en büyük destekçisi ise eşi Halit Suiçmez

Her başarılı kadının arkasında duran eş gibi o da hep yanında durdu.

Türkiye Barolar Birliği Başkan Yardımcılığı’na seçildi.

Trabzon’dan kısa bir ayrılığın ardından Trabzon Milletvekili seçildi.

CHP Birinci sıra milletvekili olarak parlamentoya girdi.

Orada da yoğun çalışıyor

Bir bakıyorsunuz Mecliste balon patlatıyor bir bakıyorsunuz fındık sepetiyle, keşanla kürsüye çıkıp hitap ediyor

Farkındalık yaratıyor

Mecliste oturmuyor, her fırsatta vatandaşının yanına koşuyor.

Bir bakıyorsunuz Rize Fındıklı’da çay mitinginde bir bakıyorsunuz Giresun’da fındık eyleminde üreticinin yanında

İyi de muhalefet ediyor

Dokunduruyor

Vatandaşın hakkını arıyor

Seçmenini hiç yalnız bırakmıyor

Üreticinin, çiftçinin yanında

Kadın hakları savunucusu aynı zamanda

Meclisin tatilde olması nedeniyle bugünlerde daha çok seçim bölgesine yoğunlaşıyor

Trabzon’da gitmedik yer, çalmadık kapı, sıkmadık el bırakmıyor

Sorunları dinliyor, not ediyor

Bohça haline getirdiği sorun ve talepleri meclisin açılışında kürsüden yine gündeme getirecek.

Dün bir dizi ziyaretleri kapsamında sağ olsun bize de uğradı.

Vatandaşın durumunu nasıl görüyorsunuz diye sordum.

“Halk perişan, yiyecek ekmeği yok, bu da AK Parti iktidarın sonudur” dedi ve ekledi

“Her fırsatta Trabzon’a ve bölgeye geliyorum. Halkımızın dertlerini dinliyorum. İnanın vatandaşın durumu içler acısı. Pazar yerlerini dolaşıyorum orada da yangın var. Bir limonun fiyatı 12 lira olur mu? İnsanlar artık kilo yerine tane işi alıyor. Karpuzun tamamını değil, dilim kestirip alıyor. Dört çeşit peynir yerine bir çeşit ya alabiliyor da onu da alamıyor. Orta ve alt gelirli insanlar aradan çıktı. Elbette bunun bir hesabı olacaktır ve halk gereğini yaptı yapacaktır da.”

31 Mart seçimlerinde halk iktidar partisinin karnesini verdiğini de ifade eden CHP Trabzon Milletvekili Sibel Suiçmez “ Karnesi zayıf olan biri daha çok çalışır ve kırık olan notlarını düzeltmeye çabalar. Ancak bu iktidarın öyle bir derdi yok. Bugünkü karneleri 31 Mart’tan daha kötüdür. Öyle inanıyorum ki bu iş erken seçime kadar gider. Çünkü öyle vahim bir durum var ki bunun karşısında hiçbir iktidar duramaz. Öyle düşünüyorum ki seçimler erkene alınacak ve Türkiye erken seçime gidecek. Bir çıkar yol arayacak” dedi.

Trabzon’da üç üniversitede 50 binin üzerinde öğrencinin öğrenim gördüğünü kaydeden Milletvekili Suiçmez, “Ortahisar belediyemizin açtığı kent lokantasına büyük bir ilgi var. Trabzon’da öğrenim gören bu öğrencilerimiz için ücretsiz çorba hizmeti verilmeli. Çünkü hem öğrenciler hem de velilerin durumu ortada. CHP kent lokantası işini iyi yapıyor ama bu melese sadece CHP’li belediyelerin meselesi değil, Trabzon Büyükşehir Belediyesi’nin de üniversite öğrencilerine ücretsiz bir kâse çorba verebilmelidir” şeklinde konuştu.

Bir Trabzon’da, bir Rize’de bir Giresun’da vatandaşın sorunlarını dinlemeye giden, çay ve fındık üreticilerinin mağduriyetine ortak olarak bölge milletvekili gibi çalışan Sibel Suiçmez, üreticiye ürününü satması için 45 gün sonraya randevu verilmesinin büyük sıkıntılara yol açacağını da söyledi.

“Okullar açılıyor, üniversiteli gençler okullarına gideceği bir dönemde 45 gün sonraya gün vermek eziyettir” diyen Milletvekili Sibel Suiçmez iktidarın acil çözüm üretmesi gerektiğini de söyledi.