Uzun zamandan beri Trabzon’un gündeminde olan ancak değişik sebeplerden dolayı bir türlü gerçekleştirilemeyen veya ağır aksak giden yatırımlar bu dönem hız kazanmaya başladı. Trabzon Büyükşehir Belediye Başkanı Ahmet Metin Genç’in vaatleri arasında yer alan Trabzon’un can damarı niteliğindeki projeler hayat bulmaya başlarken gelecek için de umut oluyor.

Her seçim öncesi gündeme gelen ancak bir sonraki seçim yine aynı vaatleri gördüğümüz ve Trabzon’un için hayati önem taşıyan o projeler artık çözüme kavuşturuluyor.

Neydi o yatırımlar

Biri hafif raylı sistem,

Diğeri Gülcemal Projesi

Ve bir diğeri de Çömlekçi Dönüşüm projesi

Gerek Orhan Fevzi Gümrükçüoğlu ve gerekse Murat Zoroğlu’nun belediye başkanlığı döneminde başlayıp devam eden Trabzon’un mega projeleri olarak adlandırılan bu yatırımlar hayat bulmaya başladı.

Trabzon’un yeni yüzü, yeni yaşam alanı, şehre marka değeri katacak Trabzon’u mega şehir haline getirecek bu üç önemli projeye start verilirken bu dönem içerisinde tamamlanması amaçlanıyor

Büyükşehir Belediye Başkanı Ahmet Metin Genç ilk görev süresi içerisinde bu üç yatırım Trabzonluların hizmetine girecek.

Gelecek seçimde bunlar artık konuşulmayacak.

Trabzon’un en önemli meselelerinden biri olan ulaşım sorununu önemli ölçüde çözecek olan ve şehir içi trafiğini rahatlatacak Hafif Raylı sistem projesi ihaleye çıkarılıyor.

Cumhurbaşkanlığı Strateji Başkanlığı onay verdi.

Bundan sonra süreç şöyle işleyecek. 

Hazırlıkları tamamlanmış olan Hafif Raylı Sistem Güzergah Etüdü ve Uygulama Projeleri, Altyapı Yatırımları Genel Müdürlüğü marifetiyle ihale ediyor

İhale süreci ise önümüzdeki günlerde tamamlanıp resmen saha çalışmalarına başlanacak.

Yani gelecek 5 yılın sonunda Trabzon hafif raylı sistemine kavuşacak.

Akyazı stadı ile Meydan arasını birbirine bağlayacak hatta Havalimanına kadar uzatılması planlanan hafif raylı sistem özellikle 60 bine yakın öğrencisi bulunan Trabzon’un ulaşımına yeni bir soluk getirecek.

Genç Başkan Ahmet Başkanın önemli vaatleri arasında yer alan hafif raylı sistem Trabzon’la buluşuyor artık.

Bir diğer önemli proje ise Gülcemal, yani Beşirli sahil dolgusu.

Her ne kadar ilk etapta 250 dönüm olarak planlanmışsa da 750 dönüm alan üzerine kurulacak ve Beşirli ile Faroz ve Ganita’yı birbirine bağlayacak olan sahil projesi Trabzon’a ayrı bir atmosfer katacak.

Nerede ise Karadeniz sahil şehirlerinin tamamı sahil çalışmalarını tamamlayıp yoluna devam ederken ağır ve geri kalan Trabzon’un sahil düzenlemesi için Ahmet Metin Genç yeniden start verdi. Çarkları döndürmeye başladı. Sahil dolgu alanındaki çalışmaları başlatan, dolgusu tamamlanan bölgelerde üst yapı ve tesisleri kurmayı amaçlayan Ahmet Metin Genç, yine bu dönem zorunda sahili bandını sahili Trabzonluların hizmetine sunacak.

Sahil dolgusu üst yapısıyla tamamlandığında Trabzon mega kent konumuna gelerek şehre ayrı bir ivme kazandıracak.

Ve bir diğer proje Çömlekçi geri dönüşüm projesi

Birinci kısmı tamamlanmış şimdi geriye kalan bölümü ihaleye çıkarılıyor.

Toplu Konut İdaresi (TOKİ), Çömlekçi Kentsel Dönüşüm ve Gelişim Projesi'nin kalan kısmının tamamının ihalesinin 27 Eylül 2024 tarihinde yapılacağını duyurdu.

Yani demem o ki Trabzon üç koldan harekete geçiyor, hatta geçti bile.

Hafif raylı sistemi tamamlanmış, Gülcemal projesi halkın hizmetine sunulmuş, Çömlekçi dönüşüm projesi tamamlanmış bir Trabzon’u şimdiden hayal etmek bile insana heyecan veriyor.

Elbette bu hizmetlerin tamamlanmasında itici güç Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Abdulkadir Uraloğlu olacaktır.

Trabzon, Abdulkadir Uraloğlu fırsatını iyi değerlendirmeli.

Elbette Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın da Trabzon’a olan bakışını da biliyoruz.

Her ne kadar tasarruf tedbirlerinin uygulandığı bir dönemde de olsak Türkiye şampiyonunun bir ayrıcalığı olacaktır.

Bu ödül de;

Hafif raylı sistem, Gülcemal sahil dolgusu ve Çömlekçi geri döşüm projesi olacak.

Evet, Trabzon uçuşa geçiyor

Beş yıl sonra bu üç yatırımın hizmete girdiğini düşünmek bile şimdiden heyecanlandırıyor bizleri.