Denize Girilmesi Uygun Olmayan Yerlerde Sağlık Sorunları Artabilir

Hakan Usta, kirli yerlerde denize girenlerin ishal gibi sağlık sorunlarıyla karşılaşabileceğine dikkat çekerek, "15 Haziran-15 Eylül arasında 300’den fazla test alıyoruz. Yüzme sezonunda ilgili izlem noktalarımızdan 15 günlük periyodlar halinde numuneler alınarak analizleri yapılmaktadır. Analiz sonuçları halkın erişimine açık olan Bakanlığımızın ve müdürlüğümüzün web sitesinde yayınlanmaktadır. 2023 yılı yüzme sezonunda 312 deniz suyu numune analizi yapılmış olup, 2024 yılında günümüze kadar 106 yüzme suyu numunesi alınmıştır," dedi.

Ölçümler Düzenli Olarak Yapılıyor

Ölçümlerin 15 Haziran'dan beri yapıldığını kaydeden Usta, "Bu yıl 15 Haziran'dan beri 106 tane ölçüm yapmış durumdayız. Diğer aylarda da 15 günlük periyodlarda ölçümlerimize devam edeceğiz. Özellikle denize girme uygunluğu olmayan yerlerde belediyelerce denize girilmez uyarısına rağmen girilen yerlerde zaman zaman istemediğimiz ishal vakaları karşımıza gelebilmekte. Bunlarla ilgili fazlalaşması veya belli bir sayının üzerine çıkması durumunda hemen teyakkuza geçerek o bölgede hangi alanda denize, havuza girilmişse orada ekstra tedbirler almaya çalışıyoruz," ifadelerini kullandı.

CHP Artvin Milletvekili Uğur Bayraktutan, Kazım Koyuncu'yu TBMM'de Andı ve Artvin'e Onkoloji Hastanesi Talep Etti CHP Artvin Milletvekili Uğur Bayraktutan, Kazım Koyuncu'yu TBMM'de Andı ve Artvin'e Onkoloji Hastanesi Talep Etti

Belediyelerin Uyarılarına Dikkat Edin

Usta, "Bazen uyarılara dikkat edilmiyor. Bazen de hiç denize girilmesi uygun görülmeyip belediyelerin de tabela koymadığı yerlerde vatandaşımız denize girmiş olabiliyor. O zaman da sıkıntılar karşımıza gelebiliyor. Dereler de karşımıza gelebiliyor," diyerek, vatandaşların dikkatli olması gerektiğini belirtti. Denize girilecek alanların temizliğine ve uygunluğuna dikkat edilmesi, sağlık sorunlarının önlenmesi açısından büyük önem taşıyor.

Kaynak: İHA