Bugün Trabzon’dan çok uzaklarda İstanbul’da Bordo-Mavi renkleriyle şampiyonluk kutlayan bir takımdan bahsederek yazıma başlayacağım.

Beykoz İshaklıspor!!

Devasa bütçeleri olan, tarihi kökleri olan koca koca kulüpleri bir bir geride bırakan kısıtlı bütçeleriyle büyük bir başarıya imza atan bir köy takımından bahsedeceğim. Tesisleri bordo mavi, forma renkleri bordo mavi, kulüp binası bordo mavi, yöneticileri Trabzonlu, Trabzonsporlu bir takım bu.

Kartal, Şile, Beylerbeyi, Beylikdüzü gibi önemli takımların arasından sıyrılarak İstanbul Bölgesel Amatör Ligde şampiyonluğunu ilan etti bu çocuklar ve profesyonel lige adım attılar. 8’inci hafta ele geçirdikleri liderliği hiç bırakmadan sezon sonuna kadar lider götürdükleri ligi şampiyonlukla taçlandırdılar.

Köy muhtarı Ali Cinel’in köy çocuklarını kötü alışkanlıklardan uzak tutmak için başlattığı futbol seferberliği meyvelerini verdi ve bu hafta İnkilapspor’u 2-0 ile geçerek rakiplerine bakmaksızın kupaya uzandı.

Bu başarıda aslan payı hiç şüphesiz Başkan Ali Cinel, İkinci Başkan Selim Şimşek ve yönetim kurulunundur. Kulübün kuruluş sürecinde, kadronun inşasında emeği olan Trabzonlu teknik direktör Yusuf Öztürk’e de özel bir parantez açmak lazım. Bu bir bayrak yarışı sonuçta. Sezonu şampiyonlukla tamamlayan yine Trabzonlu teknik direktör Aydın Dursun’u da unutmak olmaz.

Gerçek kahramanları da unutmamak lazım. Sahada terinin son damlasına kadar mücadele eden, oyunu çirkinleştirmeyen oyuncuları da alınlarından öpüyorum.

Küçük Trabzon başarılardan daha çok söz ettirecek anlaşılan diyerek geçelim büyük Trabzonspor’un müsabakasına;

Abdullah Avcı maça göre kadro çıkarmak yada gençlere şans tanımak yerine 3ncülüğü garantiye almayı öncelediğini çıkan onbirden anladık. Uzun süredir hiçbir iş yapmayan Pepe'nin sahada olması gelecek sezon da bizimle olacak Orsiç’in düşünülmemesi ya da kenarda küf tutan gençlere süre verilmemiş olması başka açıklanamazdı.

Onuachu maça çok hızlı başladı. Önce Türk hava yollarını kıskandıracak yükseklikten bir kafa golü sonra da halı sahalarda görmeye alışık olduğumuz türden bir gole imza attı. İki dakikada iki golle rakibin topa daha fazla sahip olduğu bu sürede oyunun kaderini tayin etti.

Bir elle oynama birde kontrolsüz müdahaleden iki net penaltının verilmediğini de notlarımıza ekleyelim.

Bu iki gol ilk yarının da skoru oldu.

İkinci yarı sezonun iki klas isminin Visca-Meunier ikilisinin inşa ettiği bir golle başladı. Skorun 3-0’a gelmesi sonrasında Avcı’nın ilk müdahalesi geldi. Bardhi, Visca, Onuachu 3 önemli isim kenara geldi ve yerlerine genç Kerem, Umu Bozok ve Fernandez dahil edildi. Değişiklikler sonrası da Trabzonspor’un daha fazla pozisyona giren taraf olduğunu söyleyebiliriz.

Orsiç’in de dahil edilmesi ile Avcı sezon boyu süre vermekte zorlandığı tüm oyuncuları görme imkanı buldu.

Beşiktaş’ın Trabzon’un çocuğu Fatih Tekke'nin Alanyaspor’una takıldığı, bir başka Trabzonsporlu Çağdaş Atan’ın Başakşehir’inin kazandığı bir haftada  3 puan önemliydi.

Tebrikler çocuklar