Liglere sadece 2 gün ara verilmesine rağmen masa başlarında öyle şeyler oluyor ki sanırsınız sezon iptal edilmiş ve sorumlusu da Trabzonspor.

Trabzonspor’un yıllarca mücadele ettiği Türk futbolunun kartelleri, baronları bu hafta resmen fazla mesai yaptılar. Sanki bir yerlerden düğmeye basılmış gibi dört bir koldan Trabzonspor’a ve savunduğu Futbol etik değerlerine saldırılar başladı.

İlk olarak ulusal medyada köşe başlarına çökmüş formalı yazarlar hakemi sanki Trabzonspor Başkanı yumruklamış gibi Trabzonspor maçlarında yıllar önce yaşananlar bugün yaşananlardan daha fazla gündeme taşıdı.

Sonra TFF, Fenerbahçe-Trabzonspor müsabakasını katleden ve bir daha görev verilmeyecek sözü verdiği Mete Kalkavan'ı alelacele Başakşehir-Sivasspor müsabakasına atadı.

TFF ve ulusal medyada bunlar yaşanırken Ali Koç durur mu? Beşiktaş kulübü başkanlığına seçilen Hasan Arat’a düzenlediği hayırlı olsun ziyaretinde 2011 şike sezonunun süper kupasının oynanması yönünde Federasyona birlikte bir başvuru yapacaklarını kamuoyuyla paylaştı.

Türk futbolunun canıyla uğraştığı bir dönemde hasta başında miras kavgası yapan mirasyedi gibi Türk futbolunun marka değerinden geriye kalanları da yok etmek için harekete geçtiler. Çinlilerin “her kaos kendi fırsatını doğurur” sözünden hareketle Türk futbolu üzerine karabasan misali çöken şiddet sarmalının kamuflajı altında emellerini hayata geçirme planlarını devreye soktular.

Bilmedikleri bir şey var. Trabzonspor bu oyunu bozar!

Sn. Başkan Ertuğrul Doğan’ın söylediği gibi ”Bazı şeyleri zorluyorlar ama biz Trabzonlular öyle zorlanacak insanlar değiliz”

Biz notumuzu düşelim ve sahaya dair değerlendirmemize geçelim.

Trabzonspor maça geçen hafta olduğu gibi yine stoperde mendy tercihi ile başladı. İlk kazanılan duran topta, karambolde Trezequet ile golü de buldu lakin bir türlü oyun hakimiyeti kuramadı,  pozisyon zenginliği yaratamadı.

Topla daha çok oynayan ev sahibi savunma hatasından birde gol buldu ve devreye 1-1 berabere gidildi.

İkinci yarıya da aynı onbirlerle başladı taraflar. Onbirler aynı, oyun aynı, pozisyonsuz bir orta saha mücadelesi şeklinde tatsız, tuzsuz bir oyun diyebiliriz.

Dakikalar 70’i gösterirken beklenen oldu ve Onuachu’nun golü öncesi Mendy’nin müdahalesi  hakemler tarafından futbol kuralları içerisinde olarak değerlendirilince saha karıştı ve Ecmal başkan takımını sahadan çekti.

Velhasıl kelam nur topu gibi yeni bir krizimiz oldu. Hakemler Türk futbolunun selasını okudu, namazını kıldı, defin etmek bize kaldı.

Geçmiş olsun Türk futbolu, hatta el Fatiha demek daha olur..