Ülkücü hareketin en önemli isimlerinden birisidir Koray Aydın. KTÜ’de okuduğu dönemden itibaren hem üniversite sorumluluğu hem de teşkilatlarda görev yapmıştır. Makine Mühendisliği bölümü mezunu olmuş ama farklı iş kollarında yürümüş, birinci önceliği ise her zaman siyaset olmuştur. 1991 seçimlerinden itibaren kendisini yakinen takip ederiz. O seçimlerde ittifaktan milletvekili seçildi ve parlamentoya girdi.

Rahmetli Mehmet Ali Yılmaz da o dönemde DYP’den önce milletvekili sonra  bakan olmuştu. Yeni bir milletvekili olarak Yılmaz’ın katkılarını gördüğünü her defasında dile getirdi.

Koray Aydın, Alparslan Türkeş döneminde Genel Sekreterlik görevinde bulundu.

Ve Türkeş’ten sonra haklı olarak partinin başına geçme yeterliliğini kendisinde gördü. Ancak, Türkeş’in oğlu Tuğrul Türkeş ile birlikte Devlet Bahçeli yarışı gündeme gelince Devlet Bahçeli safında yer aldı.

Kavga gürültülü kongrelerden sonra Devlet Bahçeli işbaşına geldi.

Bahçeli ile uzun süre uyumlu çalıştı.

1999 yılında ANASOL-M hükümeti döneminde hükümet programını yazan bakanlardan birisi de  Koray Aydın’dı.

Türkiye onun döneminde büyük bir deprem felaketi yaşadı. 17 Ağustos 1999 tarihinde Türkiye’yi vuran depremde Marmara Bölgesi adeta çöktü.

Bu çöküntünün altından kalkmak için her türlü zorluğu yaşadı ve halkı konutlarına kavuşturdu.  O dönemde ANAP-Doğan Medya ile MHP arasında yaşanan zıtlaşma da Beyaz Enerji olayı ve deprem konutları meselesi Anayasa mahkemesine kadar gitti. Koray Aydın Anayasa Mahkemesi Yüce Divanından aklanarak çıktı.

2002 seçimlerinden sonra MHP’de siyasetine devam eden Sayın Aydın, Devlet Bahçeli ile zaman, zaman iyi oldu zaman zaman da fikir ayrılığına düştü. Genel Başkanlığa aday oldu seçilemedi.

Zaman içinde de MHP sıralarından arkadaşı olan Meral Akşener ile birlikte yeni bir yola girdi. Yolda,  İYİ Parti’nin Türkiye örgütlenmesine ciddi katkılar sağladı.

Ancak, teşkilatların Koray Aydın’a yakın olması sebebiyle Meral Akşener ve onun yanındaki bazı isimler rahatsızdı.

Partinin teşkilatlarından sorumlu olan genel başkan yardımcılığı Koray Aydın’dan alındı.

Aydın’ın ekibi birçok ilde teşkilatlardan tasfiye edildi. Yerel seçim hezimetinden sonra da Meral Akşener Genel Başkanlığı bıraktı.

Koray Aydın yine ‘ben varım’ dedi ve Genel Başkan adayı oldu. Bu kez de karşısına Müsavat Dervişoğlu çıktı.

Akşener ve adamlarının desteği ile Dervişoğlu kazandı.

Fakat Dervişoğlu lider olarak tutmadı.

Çok sayıda vekil istifa etti.

Koray Aydın’da onlardan birisi idi.

Türkiye’de arka arkaya siyasi partiler kuruluyor. MHP’den önce BBP ardından  İYİ Parti doğdu.  İYİ Partiden, Kutlu Parti çıktı. Yavuz Ağıralioğlu’nun Partisi ise yolda.

Onunda işi kolay değil. Parti kurmak o partiyi ayakta tutmak, masa sandalyesini koyup çaycısını işe başlatmak hiç kolay değildir…

Koray Aydın bütün bunları tecrübe ettiği için yakında Anadolu yollarına düşecek ve 81 ilde vatandaşlarla buluşup dertleşecek.

Parti kuracak mı? Hayır.

Gelecek seçimde ya kendisi Cumhurbaşkanı adayı olacak ya da ekibinin içinden birisi öne çıkacak. Bu da olmaz ise en yakın isme destek verecek. Bu ismin de Mansur Yavaş-Ekrem İmamoğlu ikilisinden biri olabileceğini öngörmek zor değildir!

Koray Aydın artık Trabzon siyaseti değil Türkiye siyaseti yapıyor.

Koray Aydın’ın son 35 yıllık siyasi şeceresi bu.

Milletvekili oldu, Bakan oldu.

Başbakan ve Cumhurbaşkanı karizması da vardı. Fakat çatık kaşlarından taviz vermeyip yok denecek kadar az gülümseyince oralara çıkamadı.