Grubun iki kaybedeni Gürcistan ile Çekya’nın 1-1 berabere kalması sonrası maçı kazananın 3ncü tur müsabakalarına bakmaksızın çıkmayı garantileyeceği, hatta grup lideri olarak çıkmayı garantileyeceği hayati bir müsabakaydı.

Futbol otoritelerinin Türk milli takımına fazla şans vermediğinin, kazanmaya yakın taraf olarak Portekiz milli takımını gördüğünün de altını çizmeliyiz.

Kadrolar açıklandığında hafif sakatlığı olan Mert Günok yerine sezon içinde 42 maça çıkmış Uğurcan Çakır’ın değil de 1 maça çıkmış Altay Bayındır’ın tercih edilmiş olması adalet duygumuzu incitmedi dersem yalan olur.

Buna ek olarak takımın iki genç yıldızından mahrum maça başlaması da bir başka handikap olarak çıktı karşımıza. Arda’nın hafif sakatlığı olduğunu biliyorduk lakin Gürcistan müsabakasının yıldızı Kenan’ın neden yedek bırakıldığını bizde anlayamadık, anlamlandıramadık.

Aslında kafama yatmayan başka noktalar, soru işareti yaratan oyuncu tercihleri de vardı lakin “hocadır vardır bir bildiği” diye kendimi teskin edip geçtim televizyonun karşısına.

Maça iyi başlayan tarafın millilerimiz olduğunun, özellikle Kerem ile maçın hemen başında çok net bir gol pozisyonunu harcadığımızın altını çizelim.

Rakibi kendi birinci bölgemizde karşılayıp, geride bıraktığı geniş alanlara hızlı hücum yapma planımız 15 dakika tuttu ve millilerimiz daha fazla pozisyona giren taraf oldu. Lakin atamayana atarlar misali golü kalesinde gören taraf millilerimiz oldu.

İlk golün şaşkınlığını üzerimizden atamadan Samet ile Altay arasında yaşanan geri pası anlaşmazlığından kalemizde bir gol daha gördük ve yarım saat dolmadan skor 2-0’a geldi.

İki farkla geriye düşmemize rağmen devre arasına kadar zaman zaman gole yaklaştığımız anlarda yaşanmadı dersek yalan olur. Lakin santraforsuz oyunun alametifarikası pozisyonları bol ama skor üretmekten uzak bir ilk yarı oldu diyebiliriz.

Alman hakemin de Türk hakemleri aratmayacak kadar kötü bir performans sergilediğinin altını çizmeliyim.

İkinci yarıda beklenen stoper değişiklikleri yerine ortasahaya hücumcu bir oyuncu dahil eden Montella en kötü averaja sahip üçüncülerin eleneceği gerçeğinden bihaber gibiydi.

10 dakika dolmadan savunma arkasına sarkan Ronaldo’un asistinde Portekiz bir gol daha buldu ve skor 3-0’a geldi.

Bu ağır mağlubiyet sonrası +2 averajla geldiğimiz Portekiz müsabakasından -1 averajla ayrılarak olası bir Çekya yenilgisi sonrası gruplardan çıkmayı riske ettik diyebiliriz.

Geçmiş olsun çocuklar