Öküz öldü ortaklık bozuldu misali Yaklaşık 5 yıl önce 5 Mayıs 2018 tarihinde CHP lideri Kemal Kılıçdaroğlu’nun özel gayretleriyle birbirine benzemez 6 parti ile kurulan Millet İttifakı’nın ömrünü tamamladı.

Aslında Cumhur İttifakı’na karşı tutunamadı desek daha doğru olur. 
CHP’nin önderliğinde İyi Parti, Saadet Partisi ve Demokrat Parti'yle kurulan, Gelecek Partisi ve DEVA Partisi'nin katılımıyla ile 6'lı masa adını alan Millet İttifakı 28 Mayıs Cumhurbaşkanlığı seçimlerini kaybetmesinin ardından dağıldı. 
Cumhurbaşkanlığı seçimleri öncesi masadan kalkan İYİ Parti Genel Başkanı Meral Akşener her ne kadar zoraki de olsa o masaya geri dönmüşse de bir sonraki seçimlerde aynı birlikteliğin içinde olmayacağının habercisiydi.
Nitekim öyle oldu.
İttifaktan en karlı küçük partiler ayrıldı. 
Oy oranları yüzde 1'ler seviyelerinde olan Gelecek, Deva ve Saadet Partileri masadan milletvekilleri ile ayrılırken, buna sebebiyet veren Kemal Kılıçdaroğlu ise hem milletvekillerinden hem de koltuğundan oldu.
Yani en zararlı Kemal Kılıçdaroğlu çıktı.
CHP milletvekilli sıralarını küçük partilere dağıtınca kendi sonunu da hazırlamış oldu ve büyük değişimle değişimciler iş başına gelmiş.
Küçük partiler hayatlarında göremeyecekleri bir kazanımla Millet İtitfakı’ndan ayrılırken altılı masanın diğer bir kaybedeni ise İYİ Parti oldu. 
İYİ Parti’de seçimlerden sonra 6'lı masa ile birlikte aldığı hezimet sonrası istifa furyası yaşandı. Tabiri caizse sarsıldı.
Seçimin ardından çok sayıda isim istifa ederek ayrıldı.
İstifalar il yönetimlerine kadar sıçradı.
Yani İYİ Parti’de de durumlar CHP’deki gibi iyi gitmedi.

Genel Başkan Meral Akşener beş yıl önce girdiği ve zararla kapattığı ittifaktan 31 Mart yerel seçimler öncesi çekilirken CHP’de de telaş yaşanıyor.
Ankara, İstanbul ve İzmir gibi büyükşehirleri koruyabilecek mi korkusuna kapıldı. 
CHP, İYİ Parti seçime 'Hür ve müstakil' girme kararından sonra, HDP'nin ismini değiştirerek oluşturduğu DEM Parti ile dirsek temasa geçti. 
Ziyaretlerde bulunuldu.
DEM Parti CHP'ye açık bir şekilde ittifak teklifinde bulundu. 
Nasıl olsa CHP ile ittifak eden herkes karlı çıkıyor mantığından hareketle, CHP’ye açık açık gel bir ortaklıkla biz yapalım dedi.
Kapalı kapılar ardından değil, açık açık ortak olduğumuzu duyuralım istediler.
Kamuoyunun bilgisi dahilinde açık ittifak yapalım çağrısına Özgür Özel’in nasıl bir cezap vereceği merak ediliyor.
İttifak etse bir türlü, etmesi bir türlü.
Henüz bir karar vermiş değil.
Tamamda demedi yok da diyemedi 
Değişim için başına geçtiği CHP’ye yanlış yaptırmak istemiyor.
Ancak ittifaksız ne İstanbul’u ne de Ankara’yı alamayacağını da biliyor.
İki arada bir derede kaldı.

Cumhur İttifakı’nda işler yolunda. 
AK Parti ve MHP ittifakı dimdik ayakta dururken, beş yıl öncesinden daha güçlü bağlara sahip.
Gerek bir önceki seçimde ve gerekse 31 Mart’taki seçimlerle ilgili hiçbir pazarlık yapmadan Türkiye'nin geleceği için birlikte hareket eden Cumhurbaşkanı Erdoğan liderliğindeki Cumhur İttifakı'nda ise herhangi bir kopma bulunmuyor. 
Aksine BBP’le birlikte Yeniden Refah Partisi ve HÜDAPAR ile birlikteliği daha da genişletti. Yani Cumhur İttifakı'nın beraberliği 31 Mart yerel seçimlerinde de devam edecek.
Gerek Devlet Bahçeli, gerek Mustafa Destici, Fatih Erbakan ve Zekeriya Yapıcıoğlu’nun yerel seçimler için “İttifakta sorun yok” yönünde açıklamaları liderlerin siyasi gelecekleri ve kendi çıkarlarının aksine ülkenin menfaatlerini kollayan tavrı kamuoyu tarafından olumlu karşılanıyor.