Türk futbolunun en büyük sorunu yerel takım taraftarlığının milli birlik ve beraberliğin önüne geçmesi, tek yumruk olarak ay yıldızın etrafında birleşmeye mani olmasıdır.

Oysa Fenerbahçe taraftarı olmanın Uğurcan’ın kurtarışlarını övmeye, yada Galatasaraylı olmanın Ferdi’nin güzel oyununu alkışlamaya, yada Trabzonsporlu olmanın bir Fenerbahçeli oyuncunun attığı gole sevinmeye mani olmaması gerekir.

Tribünlerde birlik ve beraberliği sağlayamadığınızda, sosyal medyada amasız, fakatsız birleşmeden sahada birlik ve beraberlikten, takımdaşlıktan bahsedemeyiz.

Takımdaşlığın olmadığı, birlik ve beraberliğin olmadığı bir ortamdan da başarı gelmez.

İnşallah bu organizasyonda bunu başarırız diyerek temennilerime son verip geçelim gecenin maçına;

Ay Yıldızlı ekibimiz müsabakaya iyi başlayan taraftı. Özellikle Ferdi ve Kenan’ın etkili oyunu ile oyunu domine etti bizim çocuklar. Gol de böyle bir kenar organizasyonunda geldi. Ferdi’nin içeri kestiği topu iyi uzaklaştırmayan Gürcü savunmasından seken topu yarım vole güzel bir vuruşla filelerle buluşturdu Mert Müldür. Golden sonra da etkili olan taraf millilerimizdi.

İki dakika sonra millilerimiz bir gol daha buldu ama Kenan’ın golü parmak ucuyla ofsayta takıldı.

Sonrasında zayıf karnımız olan savunma bir yerleşim hatasından basit bir gole neden oldu ve skora denge geldi. Bu iki karşılıklı gol ilk yarının da skoru oldu.

İkinci yarıya da etkili başlayan tarafın milli takım olduğunu söylemeliyiz. Arayışlar genç yıldız Arda’nın  ayağından meyvesini verdi ve Ayyıldızlı ekibi 2-1 öne geçirdi.

Golden sonra Montella’nın oyuncu değişiklikleri sakatlıklar derken tempo düştü ve oyun daha kontrol edilebilir bir hale geldi. Maçın sonlarına doğru Yusuf Yazıcı’nın yakın mesafeden kafa vuruşunu Gürcü kalecinin aynı güzellikte bir kurtarışla çıkarttığını da ekleyelim.

Maçın bitmesine saniyeler kala yine iki savunma hatası yaptığımızı ama bu sefer futbolun meleklerinin yanımızda olduğunu ve dönen topta Kerem’in maçın skorunu tayin ettiğini belirteyim (3-1).

3 puanın altın, galibiyetle başlamanın son derece kıymetli olduğu bir müsabakayı kazasız belasız bitirmek önemliydi.

Teşekkürler çocuklar