Bugün yazıma bir atasözü ile başlamak istiyorum. “Akara kokara bakma, çuvala girene bak”. Trabzonspor’un  10’a yakın sakat ile kadro kurmakta zorlandığı, ayrıca da birçok oyuncusunun beklenen form seviyesinin uzağında olduğu bu dönemde, en azından ara transfer dönemine kadar uygulaması gereken strateji bu atasözünde gizli.

Mealen; Güzel oyun, bol gol pozisyonu, oyun hakimiyeti, rakibe oyunsal üstünlük kurma vs.. gibi beklentileri bir kenara bırakıp sonuç odaklı bir oyunla sahada yerimizi almalıyız. Her puan kırıntısı bu dönemde kâr diye düşünüyorum.

An itibariyle Trabzonspor’un oyununun sihirli bir dokunuşla siyahtan beyaza dönmesi, herşeyin toz pembe olması mümkün değil. Trabzonspor’un kazanmaya ihtiyacı var. Kazandıkça takım oyununun gelişeceğini düşünüyorum. Kazanmanın getirdiği özgüven oyuncuların bireysel performansını da yukarılara çıkaracaktır.

Başakşehir ligimizden önemli işler yapan, ülkemizi Avrupa'da temsil eden,ligimizin önemli futbol adamlarından Çağdaş Atan’ın futbol şablonunu oturttuğu fiziksel ve oyuncu kalitesi olarak Trabzonspor’u zorlayabilecek önemli bir rakipti ve oyun beklentisi üzere zor geçti.

Şenol Güneş’in Mendy’nin stoper oynatılmasından muzdarip Trabzonspor taraftarına bir sürprizi vardı. Mendy’nin yanına bir diğer orta saha oyuncusu olan Lounstram da ekleyerek nadir görülecek bir saha olayına imza attı diyebiliriz.

Maça Trabzonspor’un istekli, iştahlı bir başlangıç yaptığını söylemeliyim. kaleye giden iki topu Başakşehir savunmasının  elle karışık engellediğini, Visca’nın yakın mesafeden bir şutunun kalenin bir karış üzerinden auta çıktığını, karşı karşıya kalması muhtemel bir pozisyonda Simon Banza’nın yaka paça indirilmesini ilk yarıda yaşanan önemli anlar olarak yazabiliriz.

İlk yarı Başakşehir’in Çanakkale geçilmez dışında birşey oynadığına şahit olamadık.

İkinci yarı biraz daha dengeli, iki tarafında oyuna ortak olduğu, en azından rakibin de hücumu düşündüğü bir oyun gördük sahada.

Yağmurun şiddetinin artması ile ağırlaşan zemin ve Trabzonsporlu oyuncuların fiziksel olarak yıpranması Başakşehir’in oyuna ortak olmasının en önemli sebebiydi.

Rakibin bir puan için geldiği haftada Trabzonspor’un da nefesi tükendi, artık gol olmaz derken uzatmaların kaldırıldığı dakikada Visca sahne aldı ve Eren’in içeri kestiği topu kaleye gönderdi. Bir nevi 3 puanı taraftara hediye etti.

Teşekkürler çocuklar