Trabzonspor her hafta biraz daha irtifa kaybetmeye devam ediyor, görünen o ki bu oyuncularda ısrar edilirse, camiayı daha kötü günler bekliyor. Yönetimin ve teknik ekibin silkinmesi ve cesur kararlar alarak bu oyunculardan kurtulması kaçınılmaz bir son olarak önümüzde duruyor. Çünkü bu oyuncuların yetersizliği Trabzonspor’u dipsiz bir kuyunun içine doğru çekmeye devam ediyor.

Bu kadroyu planlayan ve bu oyuncuları transfer eden futbol aklının kimler olduğunu çok merak ediyorum. Böylesine kötü ve vasatı bile aşamayan oyuncuların transfer edilmesinin altında yatan gerçeklerin açıklanması gerekmektedir. Bu takımın 5 haftada 5 puan toplaması bile büyük sürpriz. Eğer rakipler Trabzonspor’un adından çekinmese, bugün puansız ligin dibine demir atmış durumdaydık.

Trabzonspor’un kurulduğu günden bu yana, lig yarışındaki rakipleri Galatasaray, Beşiktaş ve Fenerbahçe olmuştur. Bugün mevcut kadro yapılanması ile rakiplerimizin bu takımlar olduğunu söyleyebilecek bir babayiğit varmı? Bu takım, tarihinin en kötü sezonunu yaşıyor, işin kötüsü de kısa vadede buna bir çare bulunması çok zor gözüküyor. Allah Şenol Güneş’in yardımcısı olsun. Çünkü eline pimi çekilmiş bir bomda verdiler.

Trabzonspor’un son şampiyon olduğu kadroyu irdelersek, alttan gelen oyuncuların katkısının çok büyük olduğunu görürüz. Trabzonlu ve Trabzonsporlu olan bu oyuncular, vasatı aşamayıp bu camiaya en kötü sezonunu yaşatanlar kadar bu takımda oynamayı haketmiyorlarmı? Takımda kalıp kulübeye hapsedileniyle, kiraya verileniyle ve satılanıyla bu gençlerin performansı, hiç şüpheniz olmasın bu camiaya bu utancı yaşatanlardan çok daha tatmin edici olacaktır.

Takımın kötü oluşu bir tarafa, birde hakemlerle boğuşmak zorunda bırakılan Trabzonspor, acımasızca yıpratılmaya devam ediyor. Federasyon seçimlerini kazanan Hacıosmanoğlu’nun en büyük vaadi, adaletti. Eğer gerçekten sporda adalet varsa, Antep maçında hakemin golü iptal etmesinin hesabının sorulması gerekir. Trabzonspor o kadar sıradanlaştı ki, hakemler karar verirken elleri ve ayakları titremiyor, vicdanları sızlamıyor. Takımın sahadaki performansı taraftarı küstürdüğü için, bu adaletsizlikler karşısında tepki veremiyor. Yazık, çok yazık….