AK Parti Trabzon İl Teşkilatı’nın Boztepe’deki bir otelde düzenlediği ve özellikle AK Partili yönetici, partili, eski- yeni yöneticileri, kadın kolları, gençlik kolları, mahalle başkanlarını, muhtarları hatta tüm seçmeni rahatsız eden İl Divan Toplantısı’nın yankıları sürüyor.

Hatırlanacağı gibi AK Parti’nin Trabzon koordinatörü aslen Rize İyidereli ve Muğla Milletvekili Kadem Mete’nin divan toplantısındaki hakarete varan konuşmaları, küçük düşürücü beyanları teşkilatlarda büyük rahatsızlık yaratmış ve herkesi demoralize etmişti.

“İl Başkanımız doktor ama teşhisi iyi koyamadı” söylemi ile Trabzon İl Başkanı Sezgin Mumcu’yu küçümseyen, “Dursun yumruk yemiş ama az yumruk yedim diye övünmüş” diyerek teşkilatları aşağılayan, CHP’ye giden oylar için “Gelin baba evine geri döndü” diyerek Trabzonlu seçmeni de aşağılayan açıklamaları ile AK Parti Trabzon teşkilat mensuplarının tamamının tepkisini çeken Kadem Mete, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’a şikâyet ediliyor.

AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Trabzon Milletvekili Mustafa Şen ile tüm Trabzon milletvekillerinin de hazır bulunduğu il divan toplantısındaki şok edici açıklamaları not edilerek, hatta dosya haline getirilerek Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’a sunuluyor.

İlk MKYK toplantısında konu Külliye’ye taşınıyor.

Trabzon AK Parti olarak Kadem Mete’nin Trabzon Koordinatörlüğünden alınması istenecek.

Moral vermek için geldiği Trabzon’da, AK Parti’nin Türkiye birinciliğini de beğenmeyip küçümseyen, partilileri fırçalayan Kadem Mete’nin bu tavrı tüm partililerin morallerini dibe vurarak gitmesinin şaşkınlığı yaşanıyor.

Genişletilmiş il divan toplantısından sonra Kadem Mete’nin konuşmaları tutulan tutanaklar ve hazırlanan dosya ile birlikte Cumhurbaşkanı Erdoğan’a sunularak bir daha Trabzon’a görevli olarak gönderilmemesi istenecek.

47 yıl aradan sonra CHP’nin ilk kez birinci parti olmasını sağlayan ve AK Parti’nin de 23 yıl aradan sonra ilk kez seçim yenilgisini yaşadığı 31 Mart seçimlerinden sonra her bir oya muhtaç olunan, her vatandaşın reyine ihtiyaç duyulan bir süreçte Kadem Mete’nin hakaret içeren açıklamaları küskün sayısını da artırdı.

Kadem Mete’nin milletvekili seçildiği Muğla ile Trabzon’da seçim sonuçlarının kıyaslamasını yaptığım dünkü yazımla ilgili o kadar çok kişi aradı ki “Ne yazık ki sizin söylediklerinizi birilerinin çıkıp kendisine haykırması gerekirdi” diye de sitem etti.

Evet, Divan toplantısında Kadem Mete’nin aşağılama, haraketvari açıklamalarına, insanları rencide eden ironilerine, başarıyı başarısızlık olarak göstermeye çalışmasına Genel Başkan Yardımcısı Mustafa Şen ve milletvekillerinden biri çıkıp cevap vermeliydi bana göre de.  

Ama olmadı.

Kadem Mete konuştu, koskoca salon sustu.

Bir kez daha buradan yazıyorum.

31 Mart seçimlerinde AK Parti Trabzon’da yüzde 52 oy alırken CHP yüzde 30 oy alabildi.

AK Parti Muğla’da yüzde 26 alırken, CHP yüzde 36 ile Büyükşehir Belediyesi’ni kazandı.

13 ilçe belediyesinin de 11’ini aldı.

Başarısızlıksa başarısızlık budur.

28 Mayıs seçimlerinde Cumhurbaşkanı Erdoğan Trabzon’dan yüzde 70 oy alırken, Kemal Kılıçdaroğlu yüzde 30 oy almıştı.

Muğla’da Erdoğan yüzde 33 oy alırken, Kemal Kılıçdaroğlu yüzde 67 oyla birinci olmuştu.

Başarısızlıksa başarısızlık budur başarısızlık Sayın Mete.

Yani başarısız olan Trabzon değil Muğla’dır.

Önce siz seçim bölgenize gidip AK Parti ile CHP’nin aldığı oyları bir kere daha kıyaslayın sonra da Trabzon’a gelip Türkiye şampiyonluğunu tartışmaya açın.

Biz rakamlarla konuşuyoruz

Ezbere değil

Hem Trabzonlulardan hem de teşkilat mensuplarından özür dilemelisiniz.