Sahi ne oluyor size

Değere mi bindiler

Siyaset için her yolun mubah olmadığı bir ülkede yaşıyoruz

Bu ülkenin değerleri vardır

Bu ülkenin olmazsa olmazları vardır

Siyasetin de, kişisel çıkarların da, parti menfaatlerinin de önünde gelir.

Kıyaslanamaz bile

Asla

İktidar için de muhalefet için de koltuk sevdası, minder kavgası için de söz konusu vatansa gerisi teferruattır anlayışından hareketle bu ülkenin olmazsa olmazları vardır.

Dokunulmayan değerleri vardır

Tartışılmayan değerleri vardır

Konu edilmesi dahi söz konusu değildir, olamaz da.

Sahi ne oluyor size
 

Özgür Özel’in CHP’nin Genel Başkanlığına seçildiği gün Selahattin Demirtaş’a ve Osman Kavala’ya selam göndermesi Türk insanının yüreğini yaralamış ve bir yere de not edilmişti.

Bu ülkenin bölünmez bütünlüğünü bölmeye çalışan terör örgütüyle iltisaklı birilerine selam göndermesini bu millet hazm edemez.

Türk insanı bunu bir gaf veya bir dil sürçmesi olarak değerlendirmek istese de aynı suçu işlemekle ısrarcı Özgür Özel’in, beş günlük Doğu ziyareti öncesi dün Edirne Cezaevinde terör mahkûmu olarak tutuklu bulunan Selahattin Demirtaş ve eski Diyarbakır Belediye Başkanı Selçuk Mızrakçı’yı ziyaret etmesi CHP’nin şirazesinin kaymaya başlaması olarak değerlendirildi.

Önce selamın yollaması arkasından taa Edirne’ye kadar ayağına koşulması Türk insanının tepkisini çekecek, hoşuna gitmeyeceği bir davranış biçimidir.

Terör örgütü ile fotoğrafları günlerce basında yayınlanan Selahattin Demirtaş için de ikide bir “Sayın” kelimesinin kullanılması yine birçok kesim tarafından tepkiyle karşılanmış.

Yazımın başında da değindim

Sahi ne oluyor size

Irak Kürdistan Yönetimi Bölgesel Başkanı Barzani’nin Türkiye’ye ziyareti Cumhurbaşkanı Erdoğan ile görüşmesi,

MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli’nin TBMM’nin yeni yasama yılı açılışında sırtımızı “PKK’ya YPG’ye dayıyoruz” diye koca Türkiye’ye adeta meydan okuyan sözde milletvekilleriyle tokalaşmasını ”Yeni bir döneme giriyoruz. Dünyada barış isterken kendi ülkemizde barışı sağlamak lazım” olarak açıklaması özellikle ülkücü kesim ve Türk insanında da rahatsızlık yaratmıştır.

Bölücü başının saray yavrusunda ev hapsine çıkarılması gerektiği gibi anlaşılmaz açıklamaların gündem yapılması ise yine kamuoyunun vicdanını rahatsız eden gelişmelerdendir.

Öyle ki bu da bir iddia

Birkaç gündür ulusal televizyon kanallarında tartışılıyor,

DEM’lilerin Cumhur İttifakı’na dâhil edileceği yönünde çıkan söylentilerin, asılsız ve mesnetsiz olduğu kanısındayım.

Bırakın buna inanmak, insanımız duymak bile istemiyor.

FETÖ elebaşının yaşadığı ABD’de hayatını kaybetmesiyle ilgili gerek Dış İşleri Bakanı Hakan Fidan ve gerekse İçişleri Bakanı Ali Yerlikaya’nın terör örgütüyle bundan sonraki süreçte mücadelenin devam edeceği yönündeki kararlılığı Türk insanının gururunu okşamıştır.

Bir taraftan 15 Temmuz hain darbe girişimini hazırlayıcısı ve planlayıcısı FETÖ terör elebaşının öldüğü gün CHP Genel Başkanı Özgür Özel’in HDP eş başkanı terör suçlusu Selahattin Demirtaş’ı ziyaret etmesi, kendisinden de “Sayın” diye bahsetmesi tarihe not düşülecek gelişmelerdir.

Geriye bir tek İbrahim Tatlıses ve Şivan Perver kaldı.

Türk milleti 40 yıldır terörden çektiği kadar hiçbir şeyden çekmedi. 40 bin evladını şehit vermiştir.

Türk milleti 40 yıldır FETÖ terörüyle kemirilmeye çalışılması ve 15 Temmuz hamleleriyle örgütün başlarına yıkılması Türkiye’nin kırılma noktasıdır.

Türkiye’nin tarihi öneme sahip bu gelişmelerin yaşandığı bu dönemde Türk halkı olarak hepsinden mesulüz nokta.