“Alın size Tasarruf Paketi” başlıklı yazımla ilgili hem çokça telefon aldım bir o kadar da mesaj geldi. Bir o kadar okuyucum da emojilerle destek verdi. Arayan, yazan herkese teşekkür ediyorum.

Ve onların gönderdiği mesajlara yer vermek istiyorum.

Hem eleştirile hem de güzel önerileri var.

Vatandaşa kulak verin

Kimi sorunu liyakatte bağlıyor kimisi adaletsizlikte, kimisi Saray’da

Gelen mesajlara yorum katmadan olduğu gibi sizlere aktarmak istedim.

Bakın vatandaş ne diyor

PROF. DR. HÜSEYİN KURT

Değerli Zihni Bey güzel bir yazı kaleme almışsınız teşekkürler. Ülkenin şu an en önemli problemi ülkede birlik beraberliğin sağlanması konusudur. Siz hala liyakati es geçerek mülakatı seçtiğiniz sürece her hangi bir gelişme bekleyemezsiniz. Ülkenin en iyi liselerindeki bu yıl yurt dışına giden öğrencilerden bunu görebilirsiniz. Örneğin hepsi 500 tam puanla Galatasaray lisesine beş yıl önce girmiş çocukların mezuniyetine baktığınızda yüzde altmışı yurt dışındaki üniversitelere gidiyor. Olayı buralarda aramak gerek en zeki insanlarımızı mülakat sayesinde kaybediyoruz. Her şeyin çözümü liyakatte.
 

HASAN BAHADIR

Zihni bey merhaba alın size tasarruf paketi başlıklı yazınızı  beğenerek okudum. Öncelikle sana çok teşekkürler ediyorum ama bunlar hastayı yaşatmak için değil ölümü için çalışıyorlar.
 

YAKUP SARI

Niye enerjinizi o kadar boş boş tükettiniz İki madde gerekiyor bütün bu saydıklarınızı kapsıyor bir saray kapatın 2 devlet planlamayı daha geniş kapsamlı hizmete alın.
 

APOSEM61

Çok güzel bir yazı tebrik ederim. Dediğiniz gibi ilaveleri de olur 1 yılda karşılığı fazlasıyla karşımıza çıkar. Yazılarınızı takip ettiğim kadarıyla siyasi bakış açımız farklı olması ülkesini, milletini seven hak, hukuk ve adaletin yanında olanların beklentileri aynı yere çıkar.
 

KAZIM17

Çok doğru yazmışsınız, kaleminize sağlık, niye gazeteciler bunları yazmıyor. TFF çocukların spor parasını birilerine yaranmak için, Avrupa futbol Şampiyonasına getirerek peşkeş çekti, acilen görevden alınması gerekiyor. Milli takım milli olmaktan çıktı. Devlet memurluğundan 42 yıl çalışarak emekli oldum, açlık sınırında emekli maaşı alıyorum. Bu ülkede hiç kimse 55 yaşın altında emekli maaşı almamalı, devletin yapması gereken insanlara iş güvencesi sağlamak. Biz maalesef göçmenlere sağlıyoruz bunu. Ülkemiz o kadar pahalı ki normal bir restorana, otele gitmek mümkün değil, hamburger yiyebiliriz ancak.
 

ENFLASYONU DÜŞÜK ÇIKACAK

Türkiye’nin ekonomisini büken konulardan biri olan mülteciler konusuna geçen hafta içerisinde değinmiştim.

Bugün tüm Türkiye mültecileri tartışıyor.

Türkiye’de ikametle mülteci sayısı 6 milyona dayandı, ikameti olmayan yani kaçak yaşayanların sayısı da bir o kadar fazla.

Devlet mültecilere bakmaktan ne emeklisine bakabiliyor, ne memuruna, ne çalışanına ve ne de kendi fakir fukarasına

TÜİK’in Haziran ayı verilerine göre açlık sınırının 18 bin 978 lira 77 kuruşa, yoksulluk sınırının da 61 bin 820 lira 10 kuruşa çıktığı Türkiye’de Haziran ayı enflasyon rakamları açıklanınca durumun vahametini bir kez daha göreceğiz.

Ama öyle tahmin ediyorum ki Haziran ayı enflasyonu Mayıs ve önceki aylardan daha düşük çıkacak.

Çünkü son enflasyon rakamlarıyla birlikte SGK; Bağ-Kur, memur ve çalışanın ikinci altı aylık zam oranı belli olacak.

O sebeple rakamların düşük açıklanacak.

Kimse de şaşırmasın.

Yani fiyatlar düşmemiş aynı pahalılık devam ediyor.

Emekli yine aç, vatandaş yine aç.