Yine hakemlerin maç sonuçlarına direk etki ettiği bir haftayı geride bıraktık. 

Fenerbahçe Fatih Karagümrük müsabakasında tüm kamuoyunun penaltı olduğu noktasında birleştiği, Fatih Karagümrüklü oyuncunun içeri çevirdiği topu Samet’in el ile bloklamasına verilmeyen penaltı kararı ile Fenerbahçe haftayı 3 puanla kapattı.

Birkaç hafta önce Galatasaray’ın da benzer şekilde kollandığı hafızalarımızda tazeliğini koruyor. Hakemlerin 3 İstanbul takımından yana inisiyatif kullanmasına alışık, cüzdanı ile vicdanı arasında sıkışmış ulusal medyanın dahi bu kadarı da fazla demeye başladığına ekranlardan şahit oluyoruz. Bir nevi tuzun koktuğu noktaya geldik diyebiliriz.

Tabiri caizse Galatasaray ile Fenerbahçe arasında topaca dönen Mehmet Büyükekşi yönetiminin TFF Başkanlık koltuğunu daha fazla işgal edebilmek adına hakemler vasıtasıyla süper ligi dizayn ettiğini ve bu iki takımı ligin tepesinde tutma adına elinden geleni ardına koymadığını görüyoruz. TFF öylesine gözünü karartmış ki; Fenerbahçe ve Galatasaray’ı kollarken artık kimseden çekincesi kalmadığını da üzülerek takip etmekteyiz.

TFF, Fenerbahçe ve Galatasaray’ı kollamayı tek başına yeterli görmemiş olacaklar ki; bu iki takımı zorlaması muhtemel tek ekip olan Trabzonspor’u da cezalandırma ihtiyacı hissetmiş durumda. Sporcu sağlığı açısından oynanmaması gereken bir müsabakayı iyice zorlaştırmak adına maç oynamanın gündüz bile zor olduğu bir iklimde gecenin saat 8’ine vererek bu hava şartlarında bir imkansızı sahneye koydu...

İlk onbirlerin açıklanması ile Uğurcan’ın sakatlığında Taha Tepe’nin kaleye monte edildiğini, Berat’ın yerine Bakasetas’ın on bire dahil edildiğini gördük.  

Trabzonspor maça tam ısınıyordu ki Sivasspor misafir takıma buzlu zeminde nasıl oynanır dersi verdi. Uzaktan çekilen ilk şut gol oldu. Golden sonra da akılcı bir oyun ile sahada gördük Sivasspor’u. Zaman zaman ön alan baskısı ile Trabzonspor'un geride rahat oyun kurmasına müsaade etmezken, zaman zaman da kendi birinci bölgesine kadar çekilerek Trabzonsporlu oyuncuların arkasında bıraktığı geniş alana hücüm ettiler. İkinci golde böyle bir hızlı hücumda kaydedildi.

Sivasspor’un 2 farklı öne geçmesi sonrası hem oyuncular hem de Abdullah Avcı gemileri yaktı. Önce Pepe klas bir golle sahne aldı ardından da son haftaların formda golcüsü Onuachu ve skor bir anda dengeye geldi.

Bu yarının en önemli hamlesi Abdullah Avcı’nın stoperi çıkarıp tek ön liberosunu stopere çekmeseydi.

İkinci yarıya da tutuk başladı Trabzonspor. 10 dakika dolmadan rakibin bir topu direkten döndü. 20nci dakika doluyordu ki ilk golün kopyası bir gol daha attı ev sahibi Sivasspor ve skor 3-2’ye geldi.

Golden sonra Abdullah hoca tekrar oyuna müdahale etti ve Bardhi ile Enis'i oyuna dahil etti. Beş dakika geçmeden de Enis’in asistinde Fırtına eşitliği buldu

Golden sonra tekrar vites düşüren Fırtına sanki beraberliğe razıymış izlenimi verdi. Böylesine bir havada, buzlu bir zeminde üstelik iki defa geriden gelmesi galibiyet kadar önemliydi.